Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’nde kurslar yoğun bir şekilde devam ediyor. Düzenlenen kurslar sadece eğitim ve hobi amaçlı değil, aynı zamanda mesleki anlamda da kursiyerlere birçok avantaj sağlıyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezi’ndeki (MABESEM) kurslara katılanlar hem meslek öğreniyor hem zamanlarını geçiriyor. Özellikle grafik-tasarım kursuna katılanlar, mesleki anlamda önemli bilgiler ediniyorlar. Kendi alanında ayrı bir özelliği olan grafik-tasarım kursunda öğrenciler bilgisayar başında öğrendikleri program ve tekniklerle meslek ediniyorlar. Şu an 50’yi aşkın öğrencisi bulunan grafik-tasarım kursuna her yaş grubundan insanlar katılabiliyor. Ülkemizde hayata tutunma noktasında önemli sorunlar yaşayan engelli vatandaşlar da MABESEM’deki kurslardan yoğun bir şekilde faydalanıyorlar. Engelli Gonca Kılınç da, katıldığı grafik tasarım kursu sayesinde hem zamanını iyi değerlendiriyor, hem de meslek ediniyor. Tekerlekli sandalyesi ile kursa gelen Gonca Kılınç, katıldığı grafik-tasarım kursuyla meslek edinme anlamında kendine birçok özellik kattığını dile getirdi.
Sanat ve Eğitim Merkezi’nin engelli insanlar için fiziki anlamda çok uygun olduğunu belirten Kılınç, "Sanat ve Eğitim Merkezi’ni bir resim sergisinde öğrendim. Daha önceleri değişik kurslara katılıyordum, ancak mimari engellerden dolayı sıkıntılar yaşıyordum. Sanat Galerisi’nde kurslar açılınca benim için büyük avantaj oldu, burası rahatlıkla gelip kurslara katıldığım bir yer. Buraya geldiğimde grafik-tasarım kursu yazısını gördüm. Grafik tasarım nedir? Neye faydası var? gibi sorularla öğretmenimizden bilgi aldım. Bilgisayarı da çok sevdiğim için öğreneceğimi düşündüm ve kursa başladım. MABESEM gibi bir merkezin her şehirde olması gerektiğini düşünüyorum. Hatta buranın daha da büyütülmesi gerekiyor. Çünkü herkes için bir ihtiyaç. Manevi anlamda çok fazla getirisi olan bir ortam. Grafik tasarımı öğrendikten sonra iş başvurularında bulunacağım. Buranın bana büyük faydası olduğunu düşünüyorum” dedi.
Daha önceleri böyle bir yerin açılması için imza kampanyası dahi başlattığını söyleyen Gonca Kılınç, “Böyle bir yerin açılması için imza kampanyası bile başlatmıştım. Ancak istediğim sonuca ulaşamadım. Sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi bize bu imkanı sundu. Bize bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyorum. Boş zamanı olan herkes psikolojik anlamda kendilerini iyi hissetmek istiyorsa buraya gelip kursa katılsınlar. Daha başarılı olmak anlamında gelebilecekleri en güzel yer burası” şeklinde konuştu.
Grafik-Tasarım Kursu Öğretmeni İsmail Dursun, grafik-tasarım kursunun diğer kurslardan farklı olarak meslek edindirme kursu olduğunu belirtti. Dursun, 14-55 yaş arasında 50 dolayında kursiyerlerin bulunduğunu ve ilgi duyan herkesi bu kursa davet ettiğini söyledi.