Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, gelecekte Kırmızı-Beyazlı kulübün marka değerinin yükselmesi ve futbol dünyasındaki yerini almasını planlayacaklarını söyledi. 17 yıl aktif olarak saha içerisinde yer almamasının kendisine dezavantaj oluşturmayacağını belirten Yücel Uyar, en yakın amaçlarının ligde şampiyonluğa odaklanıklarını ve başaracaklarını belirtti.

GOLF, FUTBOLU GERİDE BIRAKTI
Altyapı için çok büyük hedeflerinin olduğunu ifade eden Yücel Uyar, “Genç oyuncu yetişmemesinin sebebi futbol kulüplerinin altyapı tesis yetersizliği ve gerekli yatırımların yapılmamasıdır. Ayrıca genç oyuncu yetiştirecek antrenörlerin seçimi oldukça önemlidir. İlk önce fiziki koşulları iyileştirmek için modern ve teknolojik tesisler hayata geçirilecek. Daha sonra bu tesislerimiz de Samsun ve çevremizdeki hatta Türkiye’deki yetenekli çocuk ve genç oyunculara en iyi eğitimi vermeyi planlıyoruz. Samsun’un futbol şehri olduğunu unutup yanlış yatırımlar, yani golf sahaları gibi ya da öncelikli olmayan projeler yapanlar, maalesef Samsun futbolunun geri kalmasına sebep olmuşlardır” şeklinde konuştu.

TAŞKIN'LA ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Taner Taşkın ile şampiyonluk yolunda hedefe ulaşacaklarına inandıklarını belirten Yücel Uyar, “Kendi oyununu rakibe kabul ettiren, futbolun doğrularını yapmaya çalışan coşkulu oynayan bir takım olacağız. Taner Taşkın hoca takımımızla şampiyonluk yolunda hep beraber hedefe ulaşacağımızı inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. Yücel Uyar, devre arasında takımımıza güç katacak tecrübe ve yeteneğe sahip karakterli doğru kişileri transfer ettiklerini ifade ederek, "Crosby’nun da dediği gibi, iyi şeyler yalnızca planlanırsa olur, kötü şeyler kendiliğinden olur. Onun için felsefemiz cesaret, tutku, takımdaşlık ve kalitedir” diye konuştu.