Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından kadına karşı şiddetin önlenmesi amacıyla yayımlanan yeni genelge uyarınca, "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Büroları" Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak. Şiddet vakalarına bu bürolardaki uzman savcılar bakacak. Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar da şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak her türlü tedbire destek verdiklerini dile getirdi.

TOPLUM BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Osman BALCI: Şiddet gören kadınlar için açılacak olan bürolar, ne kadar kötüye gittiğini göstermektedir. Bürolar açılmasından çok toplumu bilinçlendirici çalışmalar yapılmalıdır. Büroların açılması ile şiddetin azalacağını düşünmüyorum.

DAHA ÇOK ÇALIŞMA YAPILMALI

Erkan TOK: Kadına yönelik şiddette açılacak olan bürolar bir başlangıç olur. Fakat kadına şiddettin büroların açılmasıyla biteceğini sanmıyorum. Bu konuda ile ilgili daha çok çalışma yapılmalı.

ÖNEMLİ OLAN İNSANIN VİCDANI

Yaşar AKIN: Kadınlar cennettir. Kadına yönelik şiddette karşı açılacak olan büroların pek önemi yok. Önemli olan insanın vicdanı. Vicdanı ve insanlığı olmayan kişiler var olduğu sürece kadına şiddetin biteceğini düşünmüyorum.

AZALACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Ali ŞEN: Büroların açılması ile şiddetin azalacağını sanmıyorum. Şiddet geri kalmış medeniyetlerin ve erkek egemen toplumların başlatmış olduğu bir durumdur. Ama yine de şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili güzel bir adım olmuş.

KADIN VE ERKEK EŞİTTİR

Fikret BAŞ: Kadın arkada erkek önde değil, ikisi beraber yan yana yürümeli. Kadın ve erkeğin bir farkı yoktur. Ne yazık ki bazı insanlar kadınlarımızı eşit görmemekte. Kadınlar ile ilgili yapılan bu çalışmadan önce kadına değer vermeyi öğrenmeliyiz.

CEZALAR HAFİF KALIYOR 

Erol ARKAN: Büroların oluşturulması doğru bir hareket. Kadına uygulanan şiddet ile ilgili cezalar hafif kalmakta. Kadına bırakın şiddet uygulayanı kötü söz söyleyene dahi cezai işlem uygulanmalıdır. 

ŞİDDET DOĞRU DEĞİL

Zekai ALBAYRAK: Kadına şiddet uygulamaya kesinlikle karşıyım. Açılacak büroların doğru olacağını düşünüyorum. Erkek eğer eşi ile anlaşamıyorsa şiddete değil boşanmak için mahkemeye başvurmalıdır. Şiddet doğru bir şey değildir.

MAHKEMEYE BAŞVURULMALI

Mustafa GÜNDOĞDU: Kadına uygulanan şiddeti yanlış buluyorum. Şiddeti uygulayan kişilerin psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiklerini düşünüyorum. Eşi ile sorun yaşayan kişi sorununu mahkeme yoluyla çözülmeli.

BÜROLAR ÇÖZÜM DEĞİL

Mustafa BAYRAM: Büroların oluşturulması çözüm değil. İlkokul olmak üzere insanlara insanlık dersi verilmeli. Bu çalışmanın çözüm olmadığını ve şiddetin devam edeceğini düşünüyorum.

YARDIM ELİ UZATILMALI

Hasan GIDA: Eğer bürolar açılacaksa bu büroları iyi bir şekilde düzenlemek gerekir. Bir çok kez kadın eşinden şiddet görüyor ve hiçbir şekilde yardım çığlığı duyulmuyor. Bu yüzden kadına ciddi anlamda sahip çıkılmalı.

Dilber BAHADIR, Cemal Said KAPTAN