TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, faaliyeti sonlandırılan Hüseyin Avni Aker Stadı'nın hatıralarda yaşatılması için uygun bir bölümünün yıkılmadan bırakılacağını söyledi.

Şenol Güneş Spor Kompleksi'nin açılmasının ardından faaliyeti sonlanan ve yeni stadın yapım sözleşmesi gereği Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) devredilen Hüseyin Avni Aker Stadı'nın yıkım işinin, yapılan görüşmeler sonucu Trabzon Valiliğine bağlı Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca (YİKOB) gerçekleştirilmesine karar verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ve beraberindekilerle Hüseyin Avni Aker Stadı'nda incelemede bulunan Vali Yücel Yavuz, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yavuz, burada yaptığı açıklamada, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın faaliyetinin sonlandığını anımsatarak, bu haliyle emniyet ve çevre güvenliği açısından sorunlu hale geldiğini söyledi.

Hizmette olduğu süreçte Trabzon ve Trabzonspor için çok değerli hatıraların yaşandığı, Trabzonspor'un şampiyonluklarına, ulusal ve uluslararası müsabakalardaki unutulmaz galibiyet ve başarılarına imza attığı Avni Aker Stadı'nın, Trabzon için sembol yapılardan biri haline geldiğini vurgulayan Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu itibarla Avni Aker Stadı'nın temsili yaşatılması için uygun bir bölümü yıkılmadan bırakılacak ve hatıraların yaşatılmasına vesile olacaktır. Bu konuda da İnşaat Mühendisleri Odası ile görüşmelerimiz devam etmektedir. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı da bu konuda ilgili taraflarla görüşerek detaylı bir çalışma yapmakta ve hazırlık çalışmaları hızla yürütülmekte olup en kısa sürede tamamlanmasına çalışılmaktadır."