Ali DANAŞ/MARIENFELD, () - TOSIC ve Beck'i kadrosuna katarak defansı sağlamlaştırmaya başlayan Beşiktaş, merakla beklenen stoper transferi için son anları sayıyor.

Geçen Cumartesi günü Moskova'ya giderek Dinamo Moskova Kulübü'nün başkanı ile Douglas Teixeria transferi için görüşen Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman, bu transferde büyük mesafe kat etmiş ve anlaşma noktasına gelmişti. Diğer yandan da kulüp adına Brezilya'da oyuncu bakmakla görevlendirilen Gökhan Keskin, Gremio'dan Luiz Rhodolfo İle görüşerek anlaşma zemini oluşturdu. Gökhan Keskin, Brezilya'da kaldığı bir hafta içinde Gremio kulübünü de bonservis konusunda ikna etti ve resmi imzayı attırmak için yönetimden gelecek onayı beklemeye başladı.

ŞENOL GÜNEŞ'İN KESİN KARARINI VERMESİNDEN SONRA YENİ STOPER AÇIKLANACAK

Her iki oyuncunun da Beşiktaş'a gelmeyi kabul etmesinin ardından stoper transferi teknik direktör Şenol Güneş'in tercihine bırakıldı. Douglas'ın duran toplarda etkili olmasına karşın Rhodolfo'ya nazaran daha ağır olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, şimdilik tercihini Gremiolu Rhodolfo'dan yana kullanma düşüncesinde.

Ancak Fikret Orman'ın bizzat ilgilendiği Douglas Teixeria konusunda da başkan ile son bir görüş alışverişinde bulunmak isteyen Şenol Güneş'in bu görüşmeden sonra kesin tercihini bildireceği ve hazır durumda olan iki oyuncudan birine imza attırılmasının an meselesi olduğu öğrenildi.

Dün yaptığı basın toplantısında görüşülen stoper sayısını üç olarak açıklayan Şenol Güneş'in bahsettiği diğer ismin ise birkaç hafta önce kesin olarak anlaşılan Bakary Kone olduğu bildirildi. Ancak tecrübeli teknik adam, ilk günden bu yana daha iyi bir alternatif istediği için, Burkino Fasolu stoper sürekli bekletiliyor.

Siyah beyazlıların en kısa sürede Şenol Güneş'in tam onayını aldıktan sonra stoper transferini açıklaması ve Almanya kampına dahil etmesi bekleniyor.