Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 15 Temmuz’da Türk milletinin büyük demokrasi sınavını başarıyla geçtiğini, daha önce yaşanan darbelerin aksine, demokrasi ve devletine sahip çıktığını söyledi.

Urfalı, Türk milletinin 15 Temmuz akşamından itibaren tüm dünyaya “Bizler farklı anlayışlarda olabiliriz, zaman zaman ciddi tartışmalarda yaşayabiliriz, ancak Cumhuriyetimiz, demokrasimiz ve milli irademize yönelen iç ve dış müdahalelere asla prim vermeyiz, böyle durumlarda tek yumruk oluruz” mesajını verdiğini ifade etti.

“En kötü demokrasi bile en iyi darbeden ve diktatörlükten daha iyidir” diyen Urfalı, “Büyük Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, küresel emperyalizmin Truva atı olarak kamunun her alanını ve insanlarımızın ruh ve fikir dünyasını bir virüs gibi işgal eden FETÖ ve benzeri oluşumların tüm kökleriyle birlikte tedavülden kaldırma çabasını top yekün göstermelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak; devletimize, milli ve manevi değerlerimize ve milli irademize karşı yapılan her türlü antidemokratik müdahale ve darbenin karşısında dimdik ayaktayız. Büyük Türk Milletine yönelen her türlü tehlikeyi önlemek ve bertaraf etmek için her türlü göreve hazız. Bu anlayışla 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yapılacak faaliyetleri destekliyor, sonuna kadar kesintisiz demokrasi ve hukuk diyoruz” diye konuştu.