Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şahin, mesajında, demokrasinin, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından birinin, tarafsız ve özgür basının varlığı olduğunu söyledi.
Özgür ve tarafsız basının demokrasiyi güçlendirdirirken, sağlıklı bir kamuoyu oluşmasına, halkın gerçekleri öğrenmesine, bireysel hak ve özgürlüklerin gelişmesine değerli katkılar yaptığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
“Basının sorumluluklarını layıkıyla ifa edebilmesinin en önemli şartı, basın özgürlüğünün sağlanması ve korunmasıdır. Bugün gelişmiş demokrasileri incelediğimizde, basının bu toplumlarda oynadığı etkin ve güçlü rolü görebiliriz. Basın, halkın haber alma hakkı görevini yerine getirirken, kendi objektifliğine zarar verecek yönlendirmelerden kaçınması da temel önceliklerden olmalıdır.”
"CAN GÜVENLİKLERİNİ RİSKE ATARAK HABER PEŞİNDE KOŞUYORLAR"
Basının, görevini sürdürürken, evrensel meslek ilkelerini hayata geçirmelerini, kamu yararını, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışta olması gerektiğine vurgu yapan Şahin, bu yaklaşımın halkın basına güveninin sürekli kılacağı gibi, basının itibarını da daha yukarılara taşıyacağını belirtti.
Basın çalışanlarının çok önemli ve güç bir görevi karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen fedakarlıkla sürdürdüklerine dikkati çeken Şahin, “Mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen dünyanın farklı bölgelerinde, çatışmalarda, savaşlarda, can güvenliklerini de riske atarak haber peşinde koşan gazeteciler gerçekten saygıyı ve takdiri fazlasıyla hak eden bir anlayışla görevlerini yerine getirmektedir” dedi.
Şahin, çalışan gazetecilerin haklarının korunmasının, daha iyi imkanlara kavuşturulması, onların güzel şartlarda, kendilerine yakışır şekilde yaşamalarını, mesleklerini en iyi şekilde icra etmelerini sağlayacağını dile getirdi.
Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Şahin, görevlerini yaparken hayatını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle andı.