Gülseli KENARLI -Güven USTA /İSTANBUL,()  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Beylikdüzü Metrobüs Meydanı'ndaki mitinginde konuştu. Mitinge Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile katıldı. Mitinge, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve CHP'li milletvekilleri katıldı. Kemal Kılıçdaroğlu mitingde halkı selamladığı sıra da eliyle kalp işareti yaptı. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını eşi Selvi Kılıçdaroğlu da sahnede dinledi.
Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmasında, "7 Haziran'da sandığa gittik . Oyumuzu kullandık. Bize geldiler 'bir koalisyon kurmak istiyoruz' dediler. Biz de dedik ki 'hay hay'. Madem milli irade böyle tecelli etti. Biz de elimizi taşın altına koymaya hazırız. Geldiler görüştük. 10 günlük görüşme sonrası dediler ki 'biz koalisyon kurmak istemiyoruz, 3 aylık seçim hükümeti kurmak istiyoruz'.
Bir kişi, hükümeti kurmakla görevlendirilen bir kişi, bağımsız iradeye sahip değilse ve iradesini saraya ipotek ettiyse o kişinin ne kendisine ne de ülkesine hiçbir yararı olamaz. Her vatandaşımın bunu çok iyi bilmesini isterim" dedi.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR"
Kılıçdaroğlu, “Diyebilirsiniz ki; ' 1 oyla ne olur? Bir oyla bir şey değişmez'. Böyle bir lüksümüz yok. 1 oy altın değerindedir. 1 oy demokrasi demektir, kadın erkek eşitliği demektir, özgür Türkiye demektir, bağımsız Türkiye demektir, gelecek Türkiye, umudumuz olan Türkiye, umudumuz olan gençlik demektir. 1 oy üniversitelerin özgürce bilim üretmesi demektir, özgür medya demektir. Eğer bunları düşünüyorsak ve gerçekleştirmek istiyorsak sandığa gitmek zorundayız. Hepimizin sorumluluğu var" diye konuştu.

“TÜRKİYE'Yİ BU BELADAN KURTARACAĞIM"
Kemal Kılıçdaroğlu, “Terör belası hepimizi derinden yaralıyor, 13 yıldır bitiremediler, 30 yıldır bitiremediler. Benim Türkiye'ye sözüm var. 4 yıllık yetki verin Türkiye'yi bu beladan kurtaracağım" dedi.

“SANDIĞA GİT VE CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE OYUNU AT"
Kılıçdaroğlu, “Israrla bağırıyorlardı, bas bas bağırıyorlardı, 'kaynağı nereden bulacaksınız' diye. Hatta Maliye Bakanı demişti ki, 'kaynağı bulursanız benim oyum da CHP'ye'. Şimdi bizim seçim bildirgemizi kopyaladıklarına göre, İstanbul'dan dönemin Maliye Bakanı'na açıkça bir çağrı yapıyorum; 1 Kasım'da sandığa git ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne oyunu at" diye konuştu.

“13 YIL ÖNCE BİZ BÖYLE MİYDİK?"
Kemal Kılıçdaroğlu, “13 yıl önce biz böyle miydik? Selamlaşırdık, konuşurduk, kavga olmazdı, gazetelerimizi alırdık, televizyonlarımızı izlerdik. Terör denen bir bela yoktu. Ama şimdi hepsi var. Düşünebiliyor musunuz, ileri demokrasi dediler, televizyon ekranlarını karartıyorlar, ileri demokrasi dediler, gazeteleri basıyorlar, halkın haber alma haklarını kısıtlıyorlar. Eğer bir ülke bu hale gelmişse, o ülkenin dünyada saygınlığı biter" dedi.

(FOTOĞRAF)