Ardahan Valisi Ahmet Deniz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Deniz mesajında, şunları kaydetti; “Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanının yazıldığı yerdir. Düşman hiçbir zaman bu kadar yakın ve bu kadar güçlü değildi. İki günde İstanbul’a ulaşacağına inanan İtilaf kuvvetlerinin muazzam silah gücüne rağmen cesaret, inanç ve vatan sevgisi ile Türk askeri imkansızı başardı.
Çanakkale zaferi, milletimizin bir ve bütün olduğu zaman neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, gücün ve güçlü olmanın birlik ve beraberlikten geçtiğini hiç bir zaman unutmamalıyız. Bu toprakların nasıl vatan yapıldığını hatıralarımızdan asla çıkarmamalıyız. Şehitlerimizin bu toprakların tapuları olduğunu hep hatırlamalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale’de kahramanlık destanının yazılmasında başrol oynayan başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını ve Aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah, bu Milleti, bir daha Çanakkale gibi bir imtihandan geçirmesin ve Çanakkale’de ki o inançtan mahrum bırakmasın.”