Geçen yıl Ayvalık Anadolu Lisesi’nden (AYAL) mezun olan, Gebze İleri teknoloji Üniversitesi Moleküler Biyoloji Genetik Uzmanlığı Bölümünü kazanmasıyla Coca Cola’nın Dünya Ceo’su Muhtar Kent ve eşi Defne Kent’in adını taşıyan eğitim vakfı yöneticilerinin dikkatini çeken Mine Gezgin adlı genç öğrenci lisans eğitimini ABD’de yapmaya hazırlanıyor.
Vakıf yöneticilerinin, AYAL Müdürü Veli Tuncay’a ulaşarak okullarından mezun olan genç kız hakkında bilgi aldıktan sonra Mine Gezgin’e ulaştığı ve dil eğitimi almak üzere genç kızı 4 ay süren bir eğitim programına tabi tuttuğu öğrenildi. ABD’de dil eğitimini tamamlayan Gezgin, önceki gün mezun olduğu Ayvalık Anadolu Lisesi’ne gelerek, kendisine destek veren öğretmenleri okul müdürüne katkıları nedeniyle teşekkür etti. Okulda kendisinin yolunda ilerlemek isteyen öğrenci arkadaşlarıyla da bir araya geldi. Dört aylık Yabancı Dil Eğitimi’nin ardından yüksek lisansını Amerika’da yine Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı’nın desteğiyle sürdürmesi beklenen Gezgin, Amerika’da Üniversity of Java, Michigan State Üniversty, Üniversity of Colarado Boulder ve Colarado State Üniversty gibi 4 dev üniversiteye de başvuru yaparak, bu okullardan birinde lisans eğitimini tamamlayacağı bildirildi.
GENÇ KIZIN HAKLI GURURU
Ayvalık’ı, ABD üniversitelerinde temsil etmeye çalışan Gezgin, Türkiye’den 5 öğrencinin katıldığı programın içinde yer almayı başarmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bundan sonraki hedefinin ABD’nin dünyaca ünlü 4 üniversitesinden birinden mezun olabilmek olduğunu kaydetti.
Mine Gezgin’in Okul Müdürü Veli Tuncay ise, Mine’nin açtığı yolda, 9. ve 10. sınıfları okuyan 6 öğrenci daha bulunduğunu ve Mine ile bu 6 öğrenciyi bir araya getirmenin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi. Mine’nin Gebze İleri teknoloji Üniversitesi Moleküler Biyoloji Genetik Uzmanlığı Bölümünü kazandığını ancak Defne-Muhtar Kent Eğitim Vakfı’nın söz konusu programı nedeniyle bu okuldaki kaydını dondurduğunu anlatan Tuncay, “Öğrencimiz geleceğin mesleği olan Genetik Uzmanlığı konusunda ABD’de eğitim alacak. Bu kapsamda kızımızın tüm masraflarını vakıf karşılayacak. Dört yıl sürecek bu eğitimin ardından da Mine, Türkiye’ye gerçek bir Genetik Uzmanı olarak dönebilecek. ABD’de iş bulabilirse de orada iş hayatını sürdürme imkanına kavuşacaktır” dedi.
Tuncay, vakfın, öğrencinin okul bitirme derecesinin yanı sıra okuldaki sosyal etkinlikleri, arkadaşlarıyla ilişkileri gibi bir çok konuda değerlendirmeler yaptıktan sonra söz konusu öğrenciye destek verebileceğini kaydetti. Tuncay, Coca Cola’nın Dünya Ceo’su Muhtar Kent’in Ayvalıklı olması nedeniyle de Ayvalık’tan bu programa dahil olacak öğrencilerin Ayvalıklı olmasının ayrı bir avantaj olduğunu söyledi.