Trabzon’un Arsin ilçesi Mehmet Akif Ersoy İlkokulu/Ortaokulu’nda Robotik Kodlama Atölyesi ve Zekâ Oyunları Sınıfı açıldı.

Açılışa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Arsin Kaymakamı Fikret Dağ ve öğrenciler katılırken, törende konuşan Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş “Kodlama diğer adıyla programlama yapılması gereken bir işin bütününün şartlara ve zemine göre yapılması hadisesidir. Son dönemde revaçta olan bu uygulamanın ilimizde de hayata geçirilmesi ile alakalı il bazında çalışmaları başlattık. Bakanlığımız da her okulda bu kodlama ile alakalı çalışmaları başlatıyor. İlçelerde de kodlama atölyeleri kuruluyor. İl merkezimizde biz bunun bir üstünü hayata geçirdik. Şu anda kodlama ile alakalı Türkiye´de üç il var. Rize, Trabzon ve Manisa. Biz diğerlerinden ilerideyiz. Müfredata bağlı bir şekilde eğitimi veren il konumundayız. Bu kapsamda ilimizde yürüteceğimiz eğitim faaliyetleri ile inşallah ülkemize katkı sağlayacağımıza inanıyorumuyorum” dedi.

Vali Yücel Yavuz ise yaptığı açıklamada "Günümüzün şartları neyi gerektiriyorsa o konuda en iyisini yapmak zorundayız. Çocuklarımızın geleceğe en güzel bir şekilde hazırlanması için hiç zaman kaybetmeden, durmadan çalışmalıyız. Arsin ilçemiz de Trabzon’da buna öncülük ediyor. Bugüne kadar dünyada şöyle bir sistem vardı. Türk milletine, İslam toplumuna şunu yapacaksınız, şu kadarıyla yetineceksiniz, derlerdi. Ama artık öyle değil, biz dünyaya yön veren, bu güce sahip bir millet olduk. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Her şeyimiz onlar için" ifadelerini kullandı.

Açılış töreninin ardından robotik kodlama atölyesi ve zeka oyunları sınıfı gezildi.