Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajda, tüm basın camiasının gününü kutladı.
Zor koşullarda görev yapan ve halkın haber alma hakkının temsilcileri olan gazetecilere, özverili ve kutsal çalışmaları nedeniyle teşekkür borçlu olduklarını belirten Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal alanda çalışan bütün basın mensuplarına yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti.
Bir ülkenin, bir kentin geleceğini yönlendirmenin basının elinde olduğunu vurgulayan Can, oldukça zor koşullarda hizmet veren gazetecilerin kamuoyunu her konuda bilgilendirerek geleceği yönlendirdiklerini belirtti. Yerel yönetim olarak gazetecilere gereken kolaylığı gösterdiklerini kaydeden Başkan Can, gazetecilere gereken bütün kolaylıkları göstermenin yerel ve ulusal yönetimin sorumluluğu ve görevi olduğunu, kendilerinin bu görevi ilke olarak kabul ettiklerini vurguladı.
Başkan Can, maddi ve manevi sıkıntılara rağmen görevlerini yerine getirmek için çaba sarf eden gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutladığını ifade ederek, bütün basın mensuplarına görevlerinde başarılar diledi.