Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “uyuşturucu ve okul güvenliği” konusunda alacakları kararları, titizlikle uygulayacaklarını söyledi.

Yeni eğitim ve öğretim yılında, yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi, öğretmen ve öğrencilerin sorunsuz bir eğitim yılı geçirmelerini amaçlayan “Uyuşturucu ve Okul Güvenliği” konulu toplantılara, Vali Demirtaş Başkanlığında devam edildi.

Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra vali yardımcıları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Vali Demirtaş, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun başkanlığında 81 ilimizin valisinin katılımıyla dün gerçekleştirilen video konferans sistemiyle, konuyu tüm detaylarıyla ele aldık. Okul yöneticilerimizin, öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin ve velilerimizin, yeni eğitim ve öğretim yılını en sorunsuz ve güvenli bir şekilde geçirmeleri çok önemli. Bunu sağlamalı ve devam ettirmeliyiz. Bu toplantımızda alacağımız kararları, titizlikle uygulayacağız. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın da “Uyuşturucu ile Mücadele ve Okul Güvenliği” konusunda duyarlı olmalarını, ellerinden gelen tüm gayreti göstermelerini istiyorum” dedi.

Kentteki öncelikli okullar tespit edilerek, ilk etapta Milli Eğitim Bakanlığı’nın 9 okul ve yerel imkanlarla da 10 okulun yine devamında kademeli olarak 50 okulun kamera sistemini, kent güvenlik sistemine entegre edileceğini vurgulayan Vali Demirtaş, “İrtibat ve güvenlik görevlileri okul yöneticileriyle sürekli diyalog halinde olmaları, risklerin ortadan kalkması için tüm kurumlar ile diyalog halinde olunması, okul çevresinde bulunan alkol, sigara vb. satış yerlerine yönelik sıkı denetimler yapılması, metruk ve riskli binaların yıkılması, internet kafelerin denetlenmesi ve gerekirse kapatılması, okul çevresinde ve önlerinde narkotik ekiplerin görevlendirilmesi, muhtarlarla bağlantı kurulması, imamlar, zabıta ve temizlik görevlilerinin üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeleri, okul çevrelerinde seyyar satıcılara izin verilmemesi, okullarda görevlendirilecek personellerin güvenlik soruşturmalarının titizlikle yapılması, STK’larla ve servisçilerle toplantı yapılması, kapalı yerlerde sigara yasağına dikkat edilmesi, yurtlara dikkat edilmesi, müftülüklerin Cuma hutbelerinde uyuşturucu kullanımının insan sağlığına zararlarından bahsedilmesi, sürekli sahada olunması, üzerinde durmamız gereken konular” diye konuştu.