Bünyesinde, akaryakıt, otomotiv ve gayrimenkul şirketlerin de bulunduğu Kavuklar Grubu’nun sahipleri de FETÖ soruşturması kapsamında Ağustos ayı sonunda tutuklanmıştı. Soruşturma savcılığının talebi sonrası gruba ait şirketlerin denetim TMSF’ye geçmişti.

TOPLAM BEDEL 92 MİLYON TL

Kavuklar Grubu Kayyum Heyeti, bir dizi gayrimenkulü satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkullerin toplam değeri 92 milyon 250 bin TL. Anılan gayrimenkuller arasında bulunan Bornova’daki iş merkezi için 46 milyon 500 bin TL değer biçildi.

DÜKKÂN DA VAR LÜKS OFİS DE

Yine Bayraklı Mansuroğlu Mahallesinde bulunan 546 metrekarelik gayrimenkul için belirlenen bedel ise 4 milyon 500 bin TL. Satışa çıkarılan gayrimenkullerden bir kısmı ise Bayraklı Tower’de bulunuyor. Anılan yerde bulunan bir dükkan için 2 milyon 250 bin TL’lik değer biçilirken, 9 ayrı ofis katı için ise 6 milyon TL değer belirlendi.

Yine İzmir Karşıyaka’da bulunan bir akaryakıt istasyonu ve 3 adet bahçeli ev için ise 33 milyon TL’lik değer belirlendi.Açık artırma usulü ile yapılacak satış için belirlenen gün ise 20 Mart. 

CİROSU 750 MİLYON LİRA 

45 yıl önce temeli atılan Kavuklar, karyakıt, otomotiv, beton, prefabrik, gayrimenkul geliştirme, sigortacılık, gıda, matbaa ve mürekkep olmak üzere bir dizi sektörde faaliyet gösteriyor. Grubun sitesinde yer alan bilgiye göre, 2014 yılı cirosu 750 milyon TL.

Mehmet Kavuk'un kereste ticareti ile temelini attığı Kavuklar bünyesinde 2 bin kişi çalışıyor. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Abdullah Kavuk’un üstlendiği grup, İzmir'de perakende akaryakıt satışının yüzde 10'unu karşılıyor. 

Kaynak:Hürriyet