Antalya’da 30 yıllık 5 katlı binanın temelinde meydana gelen çukur, apartman sakinlerini sokağa döktü.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Sinan Mahallesi Cebesoy Caddesi üzerindeki beş katlı Can Apartmanı sakinleri bu sabah uyandıklarında gördüklerine inanamadı. 15 dairelik binanın bahçe girişinde 1 metre çapında çukuru gören ev sahipleri, durumu komşuları ile paylaştı. Bahçeye gelen bina sakinleri içi su dolu olduğu için derinliği belli olmayan 1 metre genişliğindeki çukurun binanın önceleri kullandığı kanalizasyon giderinin olduğunu tespit etti. Bina temeli, bahçe kapısı ve kaldırımda dışa doğru kayma meydana gelince apartman yöneticisi tedbir amaçlı durumu yetkililere bildirdi.
"BİNAMIZ RİSK ALTINDA"
Bina sakini Fazıl Saraç, durumu belediyelerle paylaştığını ancak yetkililerin kendilerine duruma ancak Pazartesi günü müdahale edebileceklerini söylediğini ileri sürdü. Binanın 30 yıllık olduğunu söyleyen Saraç, "Binamız risk altında. Belediyeleri aradım ama kimse ilgilenmedi. Çökmesini mi bekleyeceğiz. Bu çukur daha önceden yoktu. Buralar yeşillikti. Neden bu çukur oluştu bilmiyoruz. Korkuyoruz. Kaldırıma kadar gidiyor. Duvarlar da kayma var" dedi.
"ÇOK TEDİRGİNİZ, KORKUYORUZ"
Bir başka bina sakini Nuray Şen ise çukuru sabah kendisinin fark ettiğini ve binanın yıkılacağından korktuğunu belirterek şöyle konuştu:
"Daha önce fayanslarda çatlaklar oluşmuştu. Bu sabahta geldiğimde burada bir çukur gördüm. Çiçek saksım vardı onun aşağıya düştüğünü gördüm. Apartmanın zemininde kayma tehlikesi var. Çok tedirginiz. Önceden kanalizasyon çukuruydu. Ama kapatılmıştı."