Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şubesi tarafından Mekke’nin Fethinin 1384. yılı kutlandı.
Perre Salonda gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programına Yazar İbrahim Halil Er konuşmacı olarak katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda neyzenler neyleriyle büyüledi.
Yoğun ilgi gösterilen programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya, Mekke’nin Fethi’nden çıkarılması gereken dersler olduğunu vurguladı.
Beyazkaya, “Mekke’nin Fethi’nden çıkaracağımız önemli dersler var, Bunlardan birincisi, Müslümanlar her zaman antlaşmalara riayet ederler; ikincisi Müslümanlar zor zamanlarda bile Allah’tan umut kesmezler; üçüncüsü Müslümanlar sabırlı ve fedakardır. Dördüncüsü, Müslüman izzetini cihada sarılarak koruyacağından emindir ve cihattan vazgeçmez; beşincisi Müslüman kötülüğe karşıdır; altıncısı fethin gayesi asla ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmaktır; yedincisi emaneti ehillerine teslim etmek lazımdır. Günümüzde Dünyada Müslümanlar acı çekmektedir. Gençliğimizin bu cağın Müslüman’ı alması için çabalarımızı esirgemeyeceğiz” dedi.
Açılış konuşmasından sonra Mekke’nin Fethi’ni anlatan Yazar İbrahim Halil Er, “Fetih aslında hicretle başlar. Hicret olmasaydı Mekke, Medine, fetih olmazdı. Fethin olması için hicretin olması gerekiyor. Bir şeyi kaybedince onun değerini anlıyoruz. Kaybettiklerimizi ele geçirmek için mücadele edeceğiz, kaybettiklerimizi inşa etme fırsatı doğacak” dedi.