Bartın’da, İl Müftülüğü tarafından ’Din Görevlilerin Sorunları ve Sorumlulukları’ konu konferans düzenlendi.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı ve Türkiye Diyanet vakfının kuruluşunun 40. yılı münasebetiyle Din görevlilerine yönelik Bartın İl Müftülüğü tarafından Konferans düzenlendi. Programa İl Müftüsü Mahmut Gündüz, İl Müftü Yardımcıları, Vaizler, Şube müdürleri, Din görevlileri ve konuşmacı olarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım katıldı.
Katılımın yoğun olduğu program Feridun Gök’ ün Kuran tilaveti ile başladı. Konferans’da programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan İl Müftüsü Gündüz, "Siz din görevli arkadaşlarımı görmek çok güzel ayrıca güzel olan aramızda bizi kırmayarak icabet eden Mustafa Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Sözü uzatmadan İlginize teşekkür ediyor ve kendisine hoş geldin diyorum" dedi.
Daha sonra ’Din Görevlilerin Sorunları ve Sorumlulukları’ konulu konuşmasını yapmak üzere davet edilen Prof. Dr. Mustafa Yıldırım , "Çanakkale zaferinin 100. yılında ifade etmek isterim ki Çanakkale’yi geçilmez kılan milletimizin ayetle sabit kardeşlik bilinci ve İman dolu göğüslerdir. Bu sebeple İmanlı kalpler inançlı nesiller yetiştirmek siz değerli insanlara nasip olduğu için şükretmeliyiz. Sizlerden birisi olarak sorunlarınıza ve sorumluluğunuza yabancı değilim. Bu bakımdan bir kardeşiniz olarak tavsiyelerim olacak. Sorumluluğunu unutan yok olmanın eşiğindedir diyen Mustafa Yıldırım konuşmasına İslam Alimlerin den ve yaşadığı ibretlik olaylardan örnekler vererek Kuran’a hizmet edenlerin hiçbir zaman mağdur olmadığını ve olmayacak" diye konuştu.