Düzce Valisi Ali İhsan Su, “Uyuşturucu ile mücadele topyekun bir mücadeledir. Hep birlikte beraber olursak daha çok başarı elde edebiliriz” dedi.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Kaçıkçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Deniz Yıldızı Projesi kapsamında Rehber Öğretmenlere uyuşturucu ile ilgili eğitim verildi. Eğitimi başarı ile tamamlayan 25 rehber öğretmene ise sertifikaları Vali Ali İhsan Su tarafından verildi.
Vali Su burada yaptığı konuşmada, “İlimizde uyuşturucu ile mücadele konusunda bir dizi çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili toplantılar gerçekleştirdik. Neler yapacağımızı kararlaştırdık. Hükümetimizin aldığı tedbirler çerçevesinde bizde ayı tedbirleri uygulayacağız. Bu anlamda ilk iş olarak bu konuda eğiticilerin eğitimi gelmekteydi. Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı Deniz Yıldızı Projesi kapsamında 25 rehber öğretmenimizi eğittik. Alana çıkacaklar okullarımızda velilerimizle öğrencilerimizle bu alanda çalışmayı sürdürecekler. Önümüzdeki günlerde aynı çalışmayı eğiticilerin eğitimi konusundaki çalışmayı Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 26 hekimimizle gerçekleştireceğiz. Bu eğitimden sonra alana çıkıp ilgililerle, velilerle görüşerek hem vatandaşlarımızın bilinçlenmesi hem de bu anlamda sorunu olanların bu sorunlarını çözme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
“EĞİTİM ÖNEMLİ”
Vali Su, uyuşturucu ile mücadele noktasında eğitimcilerin eğitimi dışında da çalışmalarının olacağını belirterek “Farkındalığı oluşturmak zararlarını anlatmak üzere tiyatro çalışmaları devam ediyor. Ailelere yönelik olarak Sağlık Müdürlüğümüz tarafından uyuşturucu bağımlısı kişilerle görüşme ve bu anlamda bu bağımlılıktan kurtarma yönünde çalışmalarımız sürmekte. Ümit ediyorum ki bundan sonra bu konuda önemli ve hızlı mesafeler alacağız. Çünkü bunun başında eğitim geliyor. Eğer eğitim gerçekleştirebilirsek önemli mesafeler kat etmiş olacağız” diye konuştu.
“BERABER OLURSAK DAHA ÇABUK SONUÇ ALIRIZ”
Vali Su, aileleri de uyararak “Buradan ailelere çağrı yapmak istiyorum. Biz kamu olarak elimizden gelen çalışmaları gayreti gösteriyoruz. Ama tüm ailelerimizin de mutlaka bu konuda bilinçli olması gerekmektedir. O anlamda çocuklarını mutlaka takip etmeleri, okuldan çıktıktan sonra kimlerle arkadaşlık ediyorlar eve ne zaman dönüyor, vaktini kimle geçiriyor mutlaka bu konuda ailelerin duyarlı olmaları evlatlarını takip etmelerini özellikle rica ediyorum. Bu eğitimle beraber şunun farkına varmamız gerekiyor ki bu mücadele topyekun bir mücadeledir. Hep birlikte beraber olursak daha çok başarı elde edebiliriz” dedi.