Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından 133. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl onuncusu düzenlenen geleneksel “Antalya Türk Müziği Günleri” ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda başladı.
19 Nisan’da sona erecek etkinliklerde 39 Türk Müziği korusunda bin 500’ün üzerinde sanatçı sahne alacak. Konserlerin yanı sıra, 8 söyleşi, 1 konferans ve Türk Sineması’nın 100. Yılı nedeniyle özel bir program gerçekleştirilecek.
Antalya Türk Müziği Günleri’nin açılışında bir konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, ATSO kuruluş yıldönümü etkinliklerinin bünyesinde gerçekleştirilen etkinliğin artık Antalya’nın gelenekselleşmiş kültür-sanat organizasyonlarından birisi haline geldiğini söyledi. Gelişmiş demokrasilerde, kültür ve sanatın gelişmişlik kriterlerinin olmazsa olmazı olduğunu belirten İssi, “Kültür ve sanat ATSO olarak bizim de olmazsa olmazımızdır. Antalya gibi bir turizm kentinde kültür ve sanat stratejik gelişme faktörüdür. Bu nedenle eski ATSO hizmet binamızı yıkarak yerine Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi yapmaktayız. Çok yakında hizmete açacağız” dedi.
Daha öncede Antalya’ya bir Güzel Sanatlar Lisesi kazandırdıklarını hatırlatan İssi, “Kaleiçi’nde yıkılmaya yüz tutmuş olan bir evi alarak restorasyonuna başladık. O evi de yakında yine Antalya halkının ve üyelerimizin hizmetine sunacağız. Kültür ve sanat hayatına desteğimiz bundan sonra da değişik kollarda artarak devam edecektir. Bu sanat şenliği ile de Antalya’dan bütün Türkiye’ye ve dünyaya sevgi, barış, kardeşlik ve dostluk mesajlarımızı iletiyoruz” diye konuştu.
ATSO Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Mustafa Karabağır da, bu yılki etkinlikte, 3 gençlik korosu, 22 Türk Sanat Müziği korosu, 12 Türk Halk Müziği korosu ve 2 Engelli korosu olmak üzere toplam 39 Türk Müziği topluluğuyla beraber toplam 1500 kişinin sahneye çıkacağını söyledi. Karabağır, konserlerin yanı sıra, 8 söyleşi, 1 konferans ve Türk Sineması’nın 100. Yılı nedeniyle özel bir program gerçekleştirileceğini kaydetti.
Antalya Türk Müziği Günleri, TRT Antalya Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun konseri ile başladı. ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, etkinliğe katkılarından dolayı TRT Bölge Müdürü Mehmet Buğra Şahin, Müdür Yardımcısı Alper Baysan, TRT Antalya Radyosu Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korosu Şefleri Mahmut Özmen ve Ebru Doğan Aktaş’a birer teşekkür plaketi verdi.