Ergün AYAZ / İZMİT(Kocaeli), () - KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri başladı. Güreşlere bin civarında pehlivan katılıyor.  
Seka Park Uçurtma Tepesi önünde başlayan güreşler, bu yıl Türk güreşinin efsane ismi  'Göçmen Recep' olarak bilinen Recep Güreşen onuruna düzenlendi. Güreşleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir ve çok sayıda vatandaş izledi.
7'nci Seka Park Altın Kemer Güreşleri bu yıl baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapıldı.
EFSANE İSİMLER ER MEYDANINDA
Vatandaşların sabahın ilk saatlerinden itibaren ilgi gösterdiği güreşleri, Türkiye’nin güreşteki unutulmaz sporcuları Reşit Karabacak, Mehmet Sarı, İbrahim Gümüş, Aydın Demir, M. Ali Susuz, Sabri Göçer, Osman Şener ve Ahmet Taşçı gibi isimler de izledi. Bu yılki güreşlerin onuruna düzenlendiği Recep Güreşen de güreşlerin başladığı ilk andan itibaren er meydanına gelerek, güreşçileri yalnız bırakmadı.
1 TON YAĞ KULLANILACAK
Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nde bu yıl 1 ton yağ kullanılacak. Güreşleri, Türkiye Güreş Federasyonu’na bağlı 50 hakem yönetiyor. Kırkpınar davul zurna ekipleri ile çığırtkanları da gün boyu er meydanında bağırarak renk katıyor. Ayrıca izlemeye gelen konuklara Osmanlı kıyafetleri eşliğinde seyyar güğümler içinde Osmanlı Şerbeti ikramı yapılıyor.
BAŞPEHLİVAN ALTIN KEMERİ KAZANACAK
Güreşlerin sonunda galip gelen başpehlivana Kocaeli’ye özgü motiflerin yer aldığı ve 15 bin TL tutarındaki Altın Kemer verilecek. Başpehlivana verilen altın kemer kendisine ait olacak ve Kırkpınar’daki gibi 3 kez kazanma şartı olmayacak. Ayrıca derece sırlamasına göre; birinci, ikinci ve üçüncüye de madalya verilecek.
FOTOĞRAFLI