Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan kadın akademisi, Aykut Oray Kültür ve Sanat Merkezinde oluşturdukları grup çalışmaları ile göz dolduruyor.
Kadın sağlık grubunun alternatif tıp semineri ve İyilik sağlık ve güzellik konulu terapi gruplarının çalışmalarını Dünya Yoga federasyonu eğitmeni Ferhan Yüksel tarafından veriliyor. Her hafta değişik bir konuda oluşturulan terapi gruplarına bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Köyceğizlilerin bu toplantılara ilgisi büyük oluyor. Bu haftaki grupların konusu doğru nefes alma teknikleri ve beslenme üzerine idi . yıl boyunca devam eden terapi programlarına diğer ilçelerden de katılan kadınlarından ilgisi üzerine haftanın başka günlerine de yayılması planlanıyor.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu, yaptığı açıklamada; "Kadın Akademisi eğitim, kültür, sağlık, doğa, gezi, geri dönüşüm, üretim, pazarlama, sosyal yardım, sanat, spor, engelli ve hukuk ana başlığında oluşturulan grupların kendi içlerinde yaptıkları çalışmalarla birlikte oluşturulan iş atölyeleriyle de Kültür merkezini aktif kullanılıyor. Her ay Tüm grupların ve atölyelerin çalışmaları rapor ediliyor böylelikle Köyceğizlilere hizmet vermeye belediye olarak devam ediyoruz’’ dedi