Yeni Malatyaspor alt yapı koordinatörü Levent Doğandemir, alt yapıdaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.
Son bir sezonda profesyonel takıma birçok futbolcu gönderdiklerini kaydeden Levent Doğandemir, “Feyyaz Uçar döneminde 7 futbolcumuzu kampa gönderdik. Bu çocuklarımız alt yapıda çalışmalara devam ediyor. Bu sporcular gelişimlerini en iyi şekilde sürdürüyor. Alt yapı olarak bizim burada amacımız, Malatya futboluna ahlaklı, terbiyeli düzgün sporcular yetiştirmek. Biz alt yapıda yarışmacılıktan çok yetiştirmeyi tercih ediyoruz. Yetiştirme taraftarıyız. Biz burada 1 sezonda 1 ya da iki futbolcumuzu yukarı verebilirsek, bizim için en büyük şampiyonluk budur. Bunu da doğru şekilde yaptığımıza inanıyorum. Şuanda Türk futbolunun en büyük kanayan yarası, alt yapılardan profesyonel takımlara futbolcuların çıkmamasıdır. Yetenekli, genç futbolcular şuan Türk futbolunda bulunmuyor. Biz okulları tarıyoruz, köyleri tarıyoruz. Futbol okulumuz var. Kulüplerle işbirliği halindeyiz. Yetenekli çocukları hocalarımızla birlikte tespit edip Malatya futboluna kazandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda yönetimimiz bize büyük destek veriyorlar. Özellikle şuan alt yapının başında bulunan Hanifi Bey bize bu konuda inanılmaz destek veriyor. Alt yapıdaki çocukların üzerinde çok duruyor” ifadelerini kullandı.
Şuan devam eden akademi liglerinde Yeni Malatyaspor alt yapısı, U-14, U-15, U-16, U-17, U-18 ve U-19 kategorilerinde mücadele ediyor.
U-14 takımı bulunduğu Çukurova Grubu’nda lider durumda. U-15 takımı 8 puanla grupta en alttan ikinci sırada. U-16 takımı 8 puanla 7’inci sırada. U-17 takımı 16 puanla 6’ıncı sırada, U-18 takımı 6 puanla 8’inci sırada. U 19 takımı 13 puanla 4’üncü sırada.