Türkiye Gençlik Cemiyeti Konfederasyonu Güneydoğu Bölge Federasyon Genel Sekreteri ve TUGEC Adıyaman İl Başkanı Gökhan Özger, Akil Gençler Platformunun 81 ilde başlattığı "Ölen gençlik, öldüren gençlik, konuşması gereken yine gençlik" kampanyasıyla başlatılan projede Bölge Koordinatörlüğü görevine getirildi.
TUGEC Adıyaman İl Başkanı Gökhan Özger, çözüm süreci ile alakalı yaptığı açıklamada, “Farklı kimliklerimizle, dini ve kültürel aidiyetlerimizle çözüm süreci, üstün hukuksal bir zırh niteliği taşımaktadır. Milli birlik ve beraberlikte çözüm sürecinin dinamikleri fikir, fikir ve yine fikir düsturunu şiar edinen gençlerdir. Korkmadan, yutkunmadan, beklentiye ve hesaba irademizi teslim etmeden, her iyiliği Hak’tan, her kötülüğü ise nefsimizden bilen bir edep duygusu ile görünelim. Devlet, millet, vatan, siyaset, hukuk, milli irade, temsil, liyakat, mensubiyet, fert ve şahsiyet, memleket ve dünya üzerine vicdanımızın fikrini, fikrimizin vicdanı ile birleştirerek çözüm sürecinde istişareye, milletimizle ve devletimizde buluşmaya Bismillahımız olsun."
Özger, Ankara’da, Siirt’te, Diyarbakır’da, Gaziantep’te, Şırnak’ta, Batman ve Adıyaman’da ve memleketimizin her tarafında milletin itimadına mazhar olabilecek, şahsiyeti ile temayüz etmiş herkesle beraber olmak ve ümitlerin bitmek üzere olduğu günlerde milletin yarınlarına ümit olmanın kararlılığıyla yürüyeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Yıllardır Güneydoğu’da, Doğu Anadolu’da, Ege’de, Karadeniz’de, Akdeniz’de, Marmara’da ve İç Anadolu’daki teşkilatlarımızla devletin ve milletin tarihi, siyasi, medeni, tecrübesine ve milletin irfanına itimat eden hamiyetli evlatlar olarak yürüyor yürüyeceğiz. Biz de coğrafyamızdaki siyasi partilerin aksine çözüm sürecine tüm kademesi ile sahip çıkan AK Parti ile aynı doğrultuda çözüme kendimizi adayarak, bu uğurda her türlü feragate hazır ve nazır bir millet aşkıyla, milli iradeye sahip çıkarak emin adımlarla ilerleyeceğiz.”