Kütahya’nın Gediz İlçesinde, orta öğretim ve üniversitede okuyan 48 öğrenciye Kütahya gezisi düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın iki yıldır gerçekleştirdiği “Şehirler Kültürler ve Yörelerimiz Projesi” kapsamında Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kütahya gezisine, orta öğretim ve üniversitede okuyan öğrencilerden tespit edilen 24 kız, 24 erkek öğrenci ve 2 öğretmen katıldı.
Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Vedat Akan’ın kafile başkanlığında ve Gediz Osman Gazi Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Hafife Coşkun rehberliğinde yapılan gezide, ilk önce Kütahya Gençlik Merkezinde kahvaltı yapıldı. Kahvaltıdan sonra Tarihi Germiyan Sokağı’na gelen öğrenciler, tarihi konaklar ile Kütahya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Ulu Cami ve Dönenler Camisi’ni gezdiler. Daha sonra Hisar’a çıkan kafile burada tarihi burçları ve Döner Gazinoyu gezdikten sonra kuşbakışı Kütahya’yı seyrettiler. Burada dinlendikten sonra Tarihi Şengül Hamamı’nda bulunan Yer Altı Kaynakları Müzesi ve Macar Evi’ni gezdiler.
Daha sonra Sera AVM’ne geçen grup burayı gezdikten sonra akşam yemeği yediler ve yemeğin ardından ilçeye döndüler.
Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, Kütahya Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “Şehirler Kültürler ve Yörelerimiz Projesi” kapsamındaki gezi ile öğrencileri Kütahya’nın güzelliklerini yakından göstererek tarihini ve kültürel değerlerini öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.
Güçlü yarınlar için gençlerin geçmiş tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri gerektiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir, “kendisini geleceğe yönlendirmiş manevi değerlerini geliştirmiş gençler yetiştirmek temel amacımızdır. Projeye destek veren her kurum birimine, öğrenci velilerine teşekkür ederim” dedi.(MA-EFE)