Trabzon’un Hayrat ilçesi Büyükharman Yaylası’na bir arızayı gidermek için çıkan ve yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kalan elektrik enerji şirketi çalışanı 5 kişi başarılı bir operasyonla kurtarıldı.
Trabzon’un Hayrat ilçesine bağlı Büyükharman Yaylası’na 8 Ocak tarihinde bir arızayı gidermek için çıkan Ali Gürbüz, Emsal Topçu, Hakan Akaltun, Avni Çakır ve Mustafa Esen isimli 5 elektrik enerji şirketi personeli yoğun kar yağışı nedeniyle yaylada mahsur kaldı. Donma tehlikesi geçiren 5 işçi sığındıkları bir yayla evinde kurtarılmayı beklerken, irtibata geçtikleri Trabzon Valiliği tarafından Malatya 2. Kara Havacılık Alayı Arama Kurtarma Birliği’nden yardım istendi. Helikopterle gelen ekip tarafından kurtarılan 5 işçi Trabzon Havalimanı’na getirildi.
Kurtarma çalışmalarının başarılı bir şekilde gerçekleşmesinden dolayı ekiplere teşekkür eden Vali Abdil Celil Öz, “Mahsur kalan vatandaşlarımızın kurtarılması için en güvenli yöntemler değerlendirilerek, Başbakanlık AFAD ve Genel Kurmay Başkanlığı işbirliği ile tam donanımlı bir helikopter temin edilmiştir. Helikopterle bölgeye ulaşan ekiplerimiz donmak üzere olan vatandaşlarımız başarılı bir operasyonla kurtarmıştır” dedi.
Kurtarılan 5 kişi yaylada çok zor anlar yaşadıklarını ifade ederek, "Arıza için gittiğimiz yaylada karın şiddetini devam ettirmesi sonucu bir yayla evine sığındık. Burada bulduğumuz yiyeceklerle beslendik, odunlarla ısındık. Evde kaldığımız süre boyunca bir sıkıntı yaşamadık. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin. Bu zor günde yanımızda bulunup, hayatta kalmamıza vesile oldular" diye konuştular