AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, “‘2003 karanlığından 2023 aydınlığına Türkiye’yi taşıyan AK Parti iktidarları döneminde gökten para mı yağdı? Ya da Erzurum’un altından petrol mü çıktı? Veya bu şehir hazineler mi buldu da, Sonra AK Parti döneminde bir anda iki üniversiteye, sağlık ve eğim kampüslerine kavuştu” dedi.
KAYBEDECEK ZAMAN MI VAR?
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı İbrahim Aydemir, Erzurum’un kaybedecek zamanı olmadığını vurgulayarak, “Bu şehrin geleceği, 2023 süreci, boş vaatlerle halkın huzuruna çıkmaya yüzü tutanlara teslim edilmeyecek kadar önemlidir” dedi.
BİZ HİZMET ANLATIYORUZ, ONLAR NUTUK ÇEKİYOR
Erzurum’un hala dününde kalanlarla, Erzurum’u metropol şehir olma hedefine taşıyanlar arasındaki farkın, halkın hafıza ve dimağında bulunduğunu belirten Aydemir, “Biz, Erzurum’u yatırım ve hizmetlere layık görüyoruz. Onlar ise nutuklara. Biz Erzurum’u sağlık, eğitim, turizm, spor, enerji, ulaşım alanlarında cazibe merkezi olmaya taşıyoruz, onlar ise belirsizliğe. Biz yaptıklarımızla halkımızın huzurundayız, onlar ise yapamadıklarıyla..” diye konuştu.
HALKIN HUZURUNA NASIL ÇIKIYORLAR, MERAK EDİYORUZ?
AK Parti iktidarlarının şehri, dadaşların hayallerine kavuşturduğunun altını çizen Aydemir, “Bu bizim Erzurum sevdamızın, hizmeti şeref bilen anlayışımızın, halka gönlümüzü adamamızın sonucudur. İki Üniversitesi olan, üçüncü üniversitesine hazırlık yapan bir Erzurum var. Eğitim şehri sıfatını kazanmış bir Erzurum bu. Sağlıkta Ön Asya’ya bile hizmet verecek şifa kaynaklarını barındıran bir şehir. Ulaşımda duble yol ağıyla sarılmış, hava ulaşımında marka hizmetlere kavuşturulmuş, hızlı trenine 2018’de kavuşacak olan bir kent. Kış ve spor tesisleriyle Dünya basınında övgüler dolu manşetlerle anlatılmış bir il. Dünya’nın enerji koridoru haline gelmiş bir mübarek mekan. Maddi ve manevi değerleriyle yüzleşme fırsatını bularak, sosyal ve ekonomik anlamda yeniden bir kutlu diriliş yaşayan Erzurum. Bir de düne bakın, bir de dünü 2003 yılı öncesini hatırlayın. Çileleri yoklukları..Başörtüsü zulmünü. O gün iktidarda olanlar bugün halkın huzuruna nasıl çıkıyorlar, merak ediyorum? Başörtülü olduğu için üniversite, kamu kapılarında ağlayan bacılarımızın, yüksek öğretim hakkı elde edemediği için umutları iflas ettirilmiş gençlerin, çağdışı yaşam ortamına terk ettikleri köylülerimizin, dükkanı ve tezgahı ile küskün hale getirdikleri esnafımızın yüzüne nasıl bakabiliyorlar, gerçekten merak ediyoruz” diye sordu.
AYNI İMKANLAR ONLAR İÇİN DE VARDI, AMA..
Aydemir, “2003 karanlığından 2023 aydınlığına Türkiye’yi taşıyan AK Parti iktidarları döneminde gökten para mı yağdı? Ya da Erzurum’un altından petrol mü çıktı? Veya bu şehir hazineler mi buldu da, Sonra Ak Parti döneminde bir anda iki üniversiteye, sağlık ve eğim kampüslerine, Barajlara, enerji hatlarına, Türkiye’nin en büyük 4’üncü hava limanına, hızlı trene, Dünyanın gıpta ile söz ettiği kış spor ve turizm tesislerine kavuştu.. Ya da köylerimizde bile yardıma muhtaç kardeşlerimize desteklerini, maaşlarını ulaştırdı, dul ve yetimlerin hamisi oldu. Engellilere, yaşlılara hizmetle sundu.. Onlar da iktidardılar ve aynı fırsatlar, aynı yetkiler ellerindeydi. Ama yapmadılar..Ama yapamadılar. Zira onların hedefi siyasetti, halkı yönetmekti sadece, bizim ise halka hizmet ve hakkın rızasını kazanmak ve onun hizmetkarı olmaktır amacımız. Fark budur” dedi.
ÖNCE HALKTAN HELALLİK İSTESİNLER
28 Şubat zulümlerine çanak tutanların, başörtülülere kamuyu, üniversiteyi yasak edenlerin, inanç sahiplerine çileyi reva görenlerin mukaddesattan, milli ve manevi değerlerden bahsetmeye hakları olmadığının altını çizen Aydemir, “28 şubatların altında imzaları ve omuzları olanlar, bu milletin o günlerde yüreğinden çıkan ahların, gözlerinden süzülen yaşların, seccadelerde felah bekleyen başların hesabını versinler önce. Bu halktan özür dileyip, helallik alsınlar da öyle oy istesinler” diye konuştu.
AYDEMİR AŞKALELİLERİN KONUĞUYDU
AK Parti Milletvekili adayı İbrahim Aydemir Aşkale ve mahalleleşen köylerde halkın konuğu oldu. Aşkalelilerle söyleşen, onların görüş ve beklentilerini dinleyen Aydemir, 2023 hedefi doğrultusunda Erzurum odaklı istişarelerde bulundu.
TARIMSAL SANAYİ PROJESİ
‘Halkımızın ferasetine, izanına ve vicdanına konuk olduk’ diyen Aydemir, mahalleleşen köylerde tarımsal sanayi projesini anlattı. Yeni dönemde tarımsal potansiyel ve kıymetleri katma değer üretir düzeyde olan ilçelere yönelik olarak ‘tarımsal Sanayi’ eksenli, öncelikle istihdamı amaçlayan bir projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Aydemir, “Erzurum, Türkiye’nin gıda ve hayvansal ürünleri ihtiyacını karşılayacak bir şehir haline gelecek” dedi.
TÜM KAYNAĞIMIZ VEGÜCÜMÜZ HALKIN MUHABBETİDİR
Erzurum için büyük düşündüklerini, mazisi ve mahiyeti azametli olan şehir için büyük ufuklara yürüdüklerini kaydeden Aydemir, “Biz halkımızın huzuruna hesaplı girmiyoruz. Biz halkımızın huzuruna onun yüreğine teslim olmuş halde çıkıyor, onun irfanından besleniyoruz. İnşallah 7 Haziran’da bu yüksek vicdanlıların şehri Erzurum, üzerindeki AK Hizmet Davası ışığını kesmeyecek, verdikleri destek ve gösterecekleri teveccühle, bu ışığı yükseltecektir. “dedi.