Sosyal medya üzerinden iletişime geçtiği Malatya Büyükşehir Belediyesi Ahmet Çakır’dan beslediği kediler için kedi evi ve mama talep eden 12. Sınıf öğrencisi Enise Zorkun, talep ettiği malzemeleri başkanın elinden teslim aldı.

Enise Zorkun, beslediği ve zor durumda olan kedileri için sosyal medya aracılığıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Ahmet Çakır’dan bazı taleplerde bulundu. Başkan Çakır’ın mesajı görmesiyle birlikte iletişim kurulan hayvansever Enise Zorkun’a istediği kedi evi ve mama teslim edildi.

Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde gerçekleştirilen programda bir sürpriz yaparak, davetliler ile 12. Sınıf öğrencisi Enise Zorkun’un durumunu paylaşan Başkan Çakır, daha sonra hayvansever Enise’yi yanına çağırarak kendisinden istediği kedi evi ve mamayı verdi.

“Sosyal medya üzerinden Başkanımızla iletişime geçtim”

Sosyal medya üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı ile iletişime geçtiğini belirten Kernek Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Enise Zorkun, “Sosyal medya üzerinden iletişime geçtiğim Belediye Başkanımızdan sokak hayvanları için bazı taleplerde bulundum. Başkanımızda geri dönüş yaparak bu taleplerimin karşılanacağını söyledi. Bugün talep etmiş olduğum kedi evi ve mamaları aldım. Bu yardımlarından dolayı Başkanıma teşekkür ediyorum. Ayrıca Başkanımız üniversite hazırlık kitapları da hediye ettiler, bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“Enise örnek bir davranış sergiledi”

Sokak hayvanlarının korunmasında Enise Zorkun’un örnek bir davranış sergilediğini belirten Başkan Çakır da vatandaşların sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi. Başkan Çakır, “Yaralı ve bakıma muhtaç olan hayvanları Veteriner Şube Müdürlüğündeki arkadaşlarımıza bildirmeleri durumunda arkadaşlarımız gerekli müdahaleleri daha kısa süre içerisinde yapabilirler. Yerel yönetimler olarak bir yandan kenti geliştirmeye, kültürel hizmetler yapmaya gayret ederken, bir yandan da sokak hayvanları için çalışmalar yapmaktayız. Türkiye genelinde sokak hayvanları ile ilgili ciddi çalışmaların yapılması gerekmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda çok ciddi çalışmalar yapmaktayız. Mevcut merkezimiz 120 hayvan kapasiteli küçük bir alan. Merkezimizde 9 personelimizle güzel çalışmalar yapılmaktadır. Ama yeni yapmış olduğumuz 128 dönümlük Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanı’nda personel sayımızı da artırarak hizmetlerimizi devam ettireceğiz” dedi.

Sokak hayvanları için doğal bir yaşam alanı oluşturduklarını belirten Başkan Çakır, “128 dönümlük alan üzerine inşa edilen Sokak Hayvanları Bakım Merkezi ve Doğal Yaşam Alanı’nda bulunan kapalı alanlarda aynı anda 500 hayvana hizmet verilebilecek. Burası Türkiye’ye örnek olarak gösterilebilecek bir tesis. Açıldıktan sonra mevcut bakım merkezindeki hayvanlarımızı oraya nakledeceğiz. Malatya’da bu konudaki eksikliği tamamen ortadan kaldırmış olacağız. Bu konuda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda katılımcılara hayvan ihtiyaç malzemeleri ile bilgilendirici materyallerden oluşan set dağıtıldı.

Hayvan Kısırlaştırma Merkezi ve Geçici Bakımevi’nde gerçekleştirilen programa Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Abdullah Koç, Tarım İl Müdürü Tahir Macit, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım, Veteriner Odası Başkan Vekili Nuh Gelegen, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hilmi Öksüztepe, Şube Müdürleri, Malatya Doğa Hayvanları İçin El Ele Dernek Başkanı Gülsüm Fırat ile Hayvan severler ve öğrenciler katıldı.