AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Sivas Karayolu’nun en sıkıntılı noktalarından birisi olan Çepiç rampasının yerine yapılan 630 metre uzunluğundaki Çepiş Tüneli’nin büyük oranda bitirildiğini ve trafiğin verilmeye başladığını bildirdi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte toplam 108 kilometrelik duble yolu kapsayan Malatya-Sivas Karayolu yapım projesi kapsamında halk arasında “Çepiş rampası” denilen noktanın by-pass edilerek yapılan 630’ar metre uzunluğunda iki tüplü Çepiş Tüneli’nde inceleme de bulundu.
“HEKİMHAN YOLUNUN EN SIKINTILI NOKTASIYDI”
Malatya-Sivas Karayolu’nun Malatya’yı kuzey bölgesine bağlayacak olan önemli bir güzergah olduğunu belirten Milletvekili Çalık, “Önemli bir yol güzergahı. Malatya-Sivas Karayolu’nun en geçilmez noktası olan Çepiş Tüneli büyük oranda bitirilmek üzeredir. Eskiden bir Çepiş’e maalesef yolu çok ciddi virajlar haline getiren yoldan bahsediyoruz. O dönem bir vatandaşımızın, ‘Bir Çepiş kesiyorum, yolu buradan geçirin’ demesi ile yol güzergahı inanılmaz sarpa sarmış vaziyetteydi. Hekimhan yolunun en zor bölgesiydi. Bu zor bölgede 630’ar metre uzunluğunda iki tüplü tünel yapıldı ve bitirilme aşamasında. 250 milyon TL ile yatırım programımıza aldığımız Malatya-Sivas Karayolu’muz, 4 ilçemizi çok ciddi manada ilgilendiriyor. Yolumuzda yaklaşık 25 kilometrelik kısmın asfaltlanması tamamlandı. Bu projenin hayata geçirilmesinde her zaman destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Ulaştırma Bakanlarımıza, milletvekili arkadaşlarımıza, Karayolları Genel Müdürlüğüne ve bölge müdürlüğüne, yüklenici firmamıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Yüklenici firmamız bu projede çok hızlı bir çalışma yaptılar” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “Tüneldeki çalışmalar sona doğru yaklaşıldı. Bu projede emeği geçen bütün milletvekillerimize, AK Parti hükümetine ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.
KARAHAN TÜNELİ’NDE AYDINLATMA YAPILDI
Bu arada, kontrollü olarak zaman zaman trafiğin verildiği ve çalışmaların büyük oranda bitirildiği Malatya-Kayseri Karayolu üzerindeki Karahan Geçi’nin by-pass edilerek yapılan Karahan Tüneli’ndeki aydınlatma çalışmalarının da bitirilmek üzere olduğu bildirildi. Darende ilçesine giden Çalık, Karahan tünelini kullandı ve son çalışmalar hakkında bilgi aldı.