Bilecik İl Müftülüğü tarafından "Kutlu Doğum Haftası” programları kapsamında kermes açılışı düzenlendi.
Bilecik Kültür Sitesi’nde Kur’an kursları yararına düzenlenen kermesin açılışına Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Müftüsü Necati Akkuş, müftü yardımcıları, müftülük çalışanları, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri katıldı.
Mehteran Takımı tarafından verilen konser sonrası konuşma yapan Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, Hazreti Peygamberin dünyaya gelişinin dünyadaki bütün menfi oluşumların yok olmasına nispet manada insanın insanlık haysiyetiyle onuruyla şerefiyle yaşamasına vesile olan yegane bir ibadet olduğunu belirtti. Akkuş, “Bu münasebetle bugün 21. asrın insanının da ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama ahlakına peygamberimizin asrı saadette tersiz etmiş olduğu huzur ortamına yeniden ihtiyacımız var. Bu münasebetle başkanlığımız il ve ilçe müftülüklerimiz Kutlu Doğum Haftası çerçevesi içerisinde kainat efendisi Resulullah’ın kutlu doğumunu, Onun getirdiği ilahi mesajı insanlığa ulaştırdığı güzel meziyetleri ve toplumun özellikle birlikte yaşaması ahlakı ve hukukunun anlatmanın gayreti içesinde olacağız. Hafta içerisinde bugünden başlamak üzere önümüzdeki hafta pazartesi gününe kadar değişik etkinliklerle, konferanslarla, sergilerle, panellerle kermes ve kitap dağıtımıyla okullarımızın ödül törenleri icra edilecek. Yarışmalar yapıldı bu yarışmaların ödül törenleriyle haftayı dolu dolu yaşamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu haftanın Bilecik’imize ülkemize ve İslam dünyasına insanlığa hayra huzura emniyete berekete vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından protokol üyeleri tarafından kermesin açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri kesmesi gezmesinin ardından program son buldu.