Van’ın 5 yıldızlı oteli Elite World Hotels personeli, kan bağışı bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Kızılay’a bağışta bulundu.
Elite World Hotels’de düzenlenen kan bağışına otel yöneticileri ve personeller katıldı. Elite World Hotels Genel Müdürü Gürkan Akbay’ın da katıldığı kan bağışı kampanyasında 100 ünite kan bağışı yapıldı. Burada bir açıklamada bulunan Elite World Hotels Genel Müdürü Gürkan Akbay, Elite World Van Oteli’nin kanın değerini bilen bir kültürden geldiğini belirterek, 130 personelden 100’ünün uygun olan şartlar içerisinde kan vermeyi canı gönülden istediğini söyledi. İnsanlara lazım olan kanın yine insandan temin edilebildiğini vurgulayan Akbay, “Doğu Anadolu Bölgesi’ndeyiz. Kara kışın geldiği, trafik kazaları başta olmak üzere birçok kazanın arttığı dönemdeyiz. Gerek ülkemize gerekse bulunduğumuz bölgeye faydamız olur amacıyla böyle bir kampanya başlattık. İnşallah yılda iki defa bu kampanyayı yapacağız. Kampanyamızın doğru insanlara sağlık ve şifa getirmesini diliyoruz” dedi.
Kızılay’a destek amaçlı olarak kampanyaya katıldıklarını belirten personeller ise, kanın tek unsurunun insan olduğunu belirterek, bu nedenle böyle bir kampanyaya destek verdiklerini söylediler. Sağlıklı her bireyin kan bağışı yapması gerektiğini ifade eden Hakan Avcı isimli personel, “Kan bağışının hem kendi vücudumuz açısından faydası var hem de ihtiyaç sahibi olan insanlara bir yardımda bulunmuş oluyoruz” diye konuştu.
Herkesin kan bağışına destek vermesi gerektiğinin altını çizen Gülsüm Dervis isimli personel de, “Kan, herkesin vermesi gereken bir şey. Çünkü herkesin başına gelebilir. Her türlü hastalıklarda insanın ihtiyacı oluyor ve bulamadığı dönemler de oluyor. Bu nedenle herkes duyarlı olursa ve kan verirse çok sevinirim” ifadelerini kullandı.
Elite World Hotels’in başlattığı kampanyadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir ise, Van’da hizmet veren işletmelerden bu tür kampanyaları beklediklerini belirterek, “Kanın tek kaynağı insandır. Bu nedenle yapılabilecek, insan vücudundan verilecek en büyük hayırlardan bir tanesidir. Böylece biz buradan aldığımız kanları Türkiye’nin her tarafına gönderebiliyoruz ve aynı zamanda Türkiye’nin her tarafından kan alabiliyoruz” dedi.
2009 yılından itibaren Van’da kan hizmetinin bölgesel olarak verildiğini dile getiren Özdemir, “6 il ve ilçeleriyle 7-24 hizmeti esasına göre çalışmaktayız. Burada da herkesin güler yüzle gelmesi bizleri çok memnun etti. Dilerim diğer kurumlara da örnek teşkil eder. Ben kampanyaya verdikleri anlamlı desteklerden dolayı Elite World Hotels yöneticilerine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.