Adana’da tarihi Büyüksaat ve çevresinin restorasyonu tamamlanıp trafiğe açılmasına rağmen caddeye girmesi yasak olan dolmuşların ara sokaklardan geçiş yapması, vatandaşları çileden çıkarttı. Dolmuşçular ve vatandaşlar duruma tepki gösterirken, yoğunluk nedeniyle kepenk kapatan esnaf, güzergahın değiştirilmesini, ring sistemi uygulanmasını istedi.
Tarihi Büyüksaat ve çevresinde yaklaşık 2 yıl süren restorasyon çalışmaları tamamlandı. Çalışmalar sırasında trafiğe kapatılan cadde trafiğe açıldı ancak minibüslere yasak devam ediyor. Karasoku Mahallesi’nin ara sokaklarına yönlendirilen dolmuşların dakikada onlarcası Kızılay Caddesi’ne çıkarak trafik keşmekeşliğine neden oluyor.
Karasoku Mahallesi esnafı iş yapamaz haline geldiklerini belirtirken, bazı esnafın kepenk kapattığı görüldü. Esnaf Talip Arslan, kentteki dolmuşların büyük bir bölümünün Karasoku Mahallesi’ndeki ara sokaklardan Kızılay Caddesi’ne çıktığını belirterek, “Trafik sıkışıyor esnafın işi olumsuz yönde etkileniyor. 35 yıldır bu caddedeyim son 2 yıldır böyle. Yaya olarak karşıya geçmek bile çok zor” dedi.
“RİNG SİSTEMİ GETİRİLMELİ”
Alaattin Çoğal isimli bir vatandaş ise sokakların adeta ana arter gibi kullanıldığına dikkat çekti. Esnafın iş yapamaz haline geldiğini anlatan Çoğal, “Ufacık yol, 2.5 milyonluk Adana buraya kalmış durumda. Esnafı bitirdiler. Bakın kaç kepenk kapalı. Sırf buradaki kargaşa yüzünden insanlar gelip burada arabalarıyla bir şey alamadıkları için iş yapamaz hale geldiler. Toplu ulaşım araçlarına bakın boş boş geçiyorlar. Çarşı içerisinde bir ring sistemi olsa sorun aşılır” diye konuştu.
Yaşananları ’rezillik’ olarak nitelendiren dolmuş şoförleri ise kendilerinin girmelerine izin verilmeyen Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde otomobillerin çift taraflı park yapmasından yakındı. Trafik keşmekeşliğinden kendilerinin de yorulduğunu anlatan şoförler, “Ben böyle bir şey görmedim. Adana’da böyle bir rezalet yok. Avrupa’da herkes yol açılsın diye köprüler üstüne köprüler, yol üstüne yol yaparlar bizimkiler ise hazır yolumuzu kapatmakla uğraşıyor. Her gün aynı rezilliği yaşıyoruz. Adana’ya sahip çıkılmasını istiyorum. Yetkililer, lütfen yolu açın. Vatandaş da biz de rahatlayalım” ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.