Patlama, saat 16.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi’nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen kömür ocağında meydana geldi. Ocakta, iddiaya göre ’patos’ denilen patlayıcı madde ile galeri açma çalışması yapılırken patlama meydana geldi. Maden işçileri Bekir Çiftçi, Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş, ocaktan yaralı olarak çıktı. Naci Çiftçi ise ocaktan çıkamadı. Hafif yaralı olan Bekir Çiftçi’ye, olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Bekir Çiftçi, daha sonra gelen polis aracına bindirildi. Diğer işçiler Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş ise ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye ekibiyle birlikte çok sayıda polis ve sağlık ekibi ocağa sevk edildi.

EMEKLİ OLDUĞU ÖĞRENİLEN İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Zonguldak’ta kaçak olduğu iddia edilen maden ocağında toprak altında kalan Naci Ç.’nin cesedine ulaşıldı. Oğlu Şaban ve eniştesi Bekir ile birlikte ocağa giren Naci Ç.’nin cesedi hastane morguna kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde saat 16.30 sıralarında kaçak bir maden ocağında “Patoz” tabir edilen patlayıcı ile galeri açma çalışmaları sırasında iş kazası meydana gelmişti.

Yaşanan patlamada bir süre önce TTK’dan emekli olduğu öğrenilen madenci Çavuşu Bekir Ç., yeğeni 19 yaşındaki Şaban Ç., kayınbiraderi Naci Ç. ve iş arkadaşı Murat K. ile birlikte yaralandı. Üç işçi maden ocağından yaralı kurtulmayı başarırken bir süre önce özel bir maden ocağından emekli olduğu öğrenilen Naci Ç. ise toprak altında kaldı.

Bölgeye gelen ekipler geniş güvenlik önlemi alırken bir süre sonra Naci Ç.’nin cansız bedenine ulaşıldı. Oğlu Şaban ve eniştesiyle birlikte ekmek parası için girdiği ocakta yaşamını yitiren talihsiz işçinin cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından Atatürk Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Ekiplerin yaşanan patlamaya ilişkin soruşturması sürüyor. Öte yandan, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de bölgeye gelerek yaşanan patlamaya ilişkin bilgi aldı.

OCAK SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

1 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı patlamanın meydana geldiği kaçak maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen Caner Ç., polis tarafından gözaltına alındı. Caner Ç., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci de olay yerine gelerek kazayla ilgili bilgi aldı.

1 YIL ÖNCE ÖZEL MADEN OCAĞINDAN EMEKLİ OLMUŞ

Maden ocağındaki patlamada ölen 3 çocuk babası Naci Çiftçi’nin 1 yıl önce özel bir maden ocağından emekli olduğu öğrenildi. Çiftçi’nin emekli maaşı yetmediği için kaçak ocakta çalışmaya başladığı belirtildi.

Yaralanan madencilerden 19 yaşındaki Şaban Çiftçi’nin ise Naci Çiftçi’nin oğlu olduğu öğrenildi. Gözünden yaralanan Şaban Çifçi, kaldırıldığı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Sağlık durumları iyi olan diğer yaralılar eniştesi Bekir Çiftçi ve Murat Karakuş’un ise tedavileri sürüyor.