RİZE (AA) - Pazar Kaymakamlığınca Fırtına Vadisi Şehitlerini Anma Programı düzenlendi.

Şehitlik köyünde düzenlenen anma programına, Pazar Kaymakam Selçuk Aslan, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Pazar Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, kurum amirleri, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlik Köyü Camisi'nde şehitler için mevlit okunmasıyla başlayan program, köy merkezinden şehitliğe kadar süren yürüyüşle devam etti. Şehitlik alanında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı'nda Doğu Karadeniz'in sahil hattında Arhavi, Fındıklı ve devamında Fırtına Vadisi sırtlarında, Şehitlik köyünde peş peşe cereyan eden savunma muharebelerinde, kutsal vatan topraklarını müdafaa etmek uğruna canını seve seve feda eden vatan evlatlarını bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Dilek Aydoğdu şiir okudu. Programda, din görevlilerince şehitlerin ruhları için okunan yirmi hatmin duası İkiztepe Mahallesi İmam Hatibi Mustafa Bölükbaş tarafından yapıldı.