Aksaray’da, yaklaşık iki yıl önce şehit olan Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un babası Yunus Gümüşsoy, Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreninde şehit oğluna duyduğu özlemi yazdığı şiirle ağlayarak anlattı.
Aksaray Valisi Şeref Ataklı, valilikte düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih töreninde yaptığı konuşmada, fedakarlıklarla dolu çalışmalarıyla görevler sonucu gazi olan kişilere ve şehitlerin mirasçılarına devlet övünç madalyası verildiğini söyledi. Bugün vatan ve millet için canlarını ortaya koyanların ve onların ailelerinin gurur günü olduğunu ifade eden Ataklı, "Ne mutlu bizlere vatanın bağımsızlığı ve milli onuru için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış asil bir milletin evlatlarıyız. Aziz vatanımızın korunması için ülkemizin her köşesinden huzur ve güvenliğin emniyet ve asayişin korunması için canını ortaya koyarak görevini yapan bütün kahramanlarımızdan iftihar ediyoruz" diye konuştu.
Ataklı, şehit ve gazilerin fedakarlıklarına karşı verilecek hiçbir dünyevi ödülün yetmeyeceği kanaatinde olduğunu ifade ederek, "Bu ödül devlet ve milletimizin şükranlarının sadece somut bir göstergesidir. Şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz bize emanettir. Güzel ülkemiz, şehit ve gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde bugünlere gelmiştir" dedi.
Vali Ataklı, konuşmasının ardından Osmaniye’de iki yıl önce F-16 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilot Üsteğmen Hamza Gümüşsoy’un babası Yunus Gümüşsoy’a, 2012 yıllarında Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde gazi olan Er Recep Ulu ile Şırnak’ta gazi olan Uzman Çavuş Dede Mehmet Akbulut’a Devlet Övünç Madalyasını takdim etti.
Şehit askerin babası Gümüşsoy, törenin ardından gazetecilere çok karmaşık bir duygu içerisinde bulunduğundan dolayı fazla konuşamayacağını belirterek, "Aldığımız bu madalya bizi onurlandırdı. Allah, devletimize zeval vermesin. Herşey için çok teşekkür ediyorum. Sağolun, var olun" dedi. Konuşmaların ardından baba Gümüşsoy, şehit oğluna yazdığı şiiri ağlayarak okudu.
Törene, İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aksaray Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, AK Parti Aksaray İl Başkanı Abdulkadir Karatay, şehit ve gazi yakınları ile davetliler katıldı.