Bursa-Ankara Karayolu üzerinde aracın çarpması sonucu bacaklarından yaralanarak uçamayan baykuşa İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliği ekipleri sahip çıktı. Görevliler, trafik uygulaması sırasında buldukları yaralı baykuşu İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi görevlilerine teslim ettiler.
Saat 23.00 sıralarında Bursa-Ankara Karayolu üzeri Kurşunlu Kavşağı Mevkii’nde uygulama yapan İnegöl Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, yol kenarında yaralı halde çırpınan baykuşu fark ettiler. Baykuş’un yanına yaklaşan Bölge Trafik İstasyonu Amirliğinde görevli polis memurları Yaşar Kaçar ile Levent Birgül, aracın çarpması sonucu yaralandığı tahmin edilen baykuşu alarak Bölge Trafik İstasyonu Amirliğine getirdiler.
İNEGÖL KÖFTESİ İLE BESLENDİ
Kutu içerisinde İstasyonu getirilen Baykuş için İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi görevlilerine haber verildi. Polis memurları, görevliler gelene kadar baykuşu İnegöl’ün dünyada ünlü köftesi ile beslediler. Gelen görevliler, ilk incelemede, Baykuş’un kanatlarında bir problem olmadığı, büyük ihtimalle aracın çarpması sonucu bacaklarında kırık oluştuğu için uçamadığını tespit ettiler. Görevlilere teslim edilen Baykuş’un İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde tedavi altına alınacağı, durumuna göre Bursa Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne götürülebileceği bildirildi. Baykuş’un sağlığına kavuşmasının ardından ise yeniden doğaya salınacağı belirtildi.