Aydınlı genç girişimci Hüseyin-Ayşe Öztekin çifti, bin bir zorlukla açtıkları bakkal dükkanın büyük alışveriş merkezlerine karşı ayakta kalabilmesi için ‘Alo Bakkal’ uygulamasını hayata geçirdi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan ve bir yıl önce dünya evine giren 22 yaşındaki Hüseyin-Ayşe Öztekin çiftinin ortaya koyduğu girişimcilik ruhu büyük takdir topluyor. Genç yaşta bakkal dükkanı açıp ticaret hayatına atılarak geçimlerini sağlamaya çalışan Öztekin çifti, büyük alışveriş merkezlerine karşı ayakta kalabilmek için kentte eşi görülmemiş bir uygulamayı imza attı.

Uygulama kapsamında telefonla ürün sipariş alan Öztekin çifti, siparişleri müşterilerin kapısına kadar götürerek hizmette fark oluşturuyor. Telefonla sipariş alma adı altında ‘Alo Bakkal’ uygulamasını hayata geçiren genç çift, ilçe genelinde aldıkları siparişleri kısa sürede müşterilerinin kapılarına kadar götürerek rakipleri ve süper marketlerle rekabet etmeye çalışıyor.

Kampanyaya Yoğun İlgi

Büyük alışveriş merkezlerine karşı ayakta kalabilmek için Efeler Mahallesi’nde açtıkları bakkal dükkanında böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Ayşe Öztekin, “Müşterilerimiz, 0505 063 42 56 numaralı telefonumuzu arayarak bakkalımızdan alacakları ürünlerinin siparişlerini veriyor. Müşterilerimizin siparişleri Efeler’de yer neresi olursa olsun kısa sürede adreslerine giderek ürünlerini teslim ediyoruz. ‘Alo Bakkal’ adını verdiğimiz bu uygulama ’15 lira ve üzeri alışverişlerde geçerli” dedi. Gıda malzemesinden temizlik malzemesine kadar tüm ürünlerin bakkal dükkanında bulunduğunu kaydeden Hüseyin Öztekin’de, “İşletme olarak böyle bir uygulamayı hayata geçirerek hizmette bir fark oluşturmak istedik. İki hafta önce başlattığımız bu kampanya vatandaşlarımızın dikkatini çekti ve yoğun ilgi gördü. Vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görmesi bizleri mutlu ediyor. Tüm vatandaşlarımızı bakkalımızdan alışveriş yapmaya bizlere sahip çıkmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Uygulamanın örnek olduğunu ifade eden Bakkallar Odası Başkanı İlyas Seçkin ise, genç girişimcilere başarı dileyerek her zaman bakkal esnafının yanında olduklarını kaydetti.