Ege Akdeniz Bölgesi Genç İşadamları Federasyonu’nun (EGAFED) Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Efkan Ceylan Aydın ihracat rakamının sevindirici ama yetersiz olduğunu belirtti.
SÖGİAD genel kurul toplantısında yaptığı konuşmasında ülke ve dünyada yaşanan terör olaylarının son bulmasını dileyen Efkan Ceylan; Ülkenin ve dünyanın huzur ve barışa ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Aydın ilinde 2014 yılında yapılan ihracat değerinin 730 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyleyen EGAFED YİK Başkanı Efkan Ceylan; “Bu rakam sevindirici olmakla birlikte Aydın gibi potansiyeli yüksek bir il için yeterli değildir. Yine de Aydın ekonomisinin çok daha ileri gidebilmesinin anahtarı elbette genç girişimci ve vizyon sahibi iş adamları ile mümkün olacaktır. Bizler iş adamları olarak temel olarak bu arayış içindeyiz. Bir yandan bölgemiz, bir yandan ülkemiz ekonomisi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Sanayici, üretici ve KOBİ’lerin sorunlarının ortak olduğuna dikkat çeken Efkan Ceylan; “Tüm sorunları hepimiz yaşayarak biliyoruz. Fakat Aydın gibi Türkiye için çok özel nitelikleri olan bir ilin, yeni stratejilerle çok daha iyi noktalara geleceği kesindir” diye konuştu.