AK Parti Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fisun Kumbaracı, milletvekili aday adaylığı belirleme süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
AK Parti’nin demokrasinin teminatı olduğunu dile getiren başkan Kumbaracı; ’’Partimiz kurulduğu günden bu yana, teşkilatın ve milletin istekleri yönünde hareket etmiş, katılımcı demokrasinin en güzel örneğini sergilemiştir. AK Parti, her seçim döneminde elde ettiği büyük başarı ve ortaya koymuş olduğu siyasi duruş ile tüm dünyada örnek alınması gereken bir öğreti haline gelmiştir. Partimiz her dönem olduğu gibi 2015 Genel Seçimleri’nde de aday adaylarını belirlerken halka gitmeyi, onların görüşlerine ve isteklerine göre hareket etmeyi en öncelikli görev saydı. Önce teşkilatların katılımıyla temayül, ardından kamuoyu yoklaması ve şimdi de STK’lar. AK Parti milletin vekillerini belirlerken son sözü her zaman millete veriyor. Partimiz milletvekili adaylarını belirlemekten ziyade hizmet edecek kadroları belirleme yoluna gidiyor. Kentimiz ve ülkemiz için en doğru kararları alırken katılımcı demokrasinin tüm argümanlarını da devreye sokuyor. ’’ şeklinde konuştu.
DÜNYA’YA ÖRNEK OLAN BİR AK PARTİ VAR
AK Parti’nin yakalamış olduğu başarıların temelinde, halk unsurunu gözardı etmeyişinin en önemli etken olduğunu dile getiren başkan Kumbaracı; ’’3 Kasım ve 28 Mart seçimleriyle önemli bir siyasal hareket haline gelen partimiz, diğer partilerden farklı olarak daima millet diyen bir parti oldu. AK Parti’yi değerlendirirken ondan önceki iktidar ve koalisyon hükümetleriyle karşılaştırmalı analizler yapmak, sağlam bir bakış açısının da temelini oluşturacaktır. AK Parti’den önce millete sadece oy istemek için gidenler, bugün AK Parti’nin demokratik hamleleri neticesinde halka gidecek yüzü bulamamaktadır. Kurumsal çalışmasıyla, evrensel insan haklarını temel alan kriterleriyle, bilimsel metotlarıyla bir partiden çok daha ötesini başaran AK Parti, bugün dünya ülkelerinin bir çoğuna da örnek olmuştur. Düne kadar ülkemizin adını dahi bilmeyenler, bugün partimizin iç ve dış politikadaki kararlı ve istikrarlı adımlarının neticesinde ülkemizi örnek almaya başlamıştır. İşte bu nedenle partimizin artan hizmet ve gelişen demokratik uygulamalar perspektifiyle analiz edilmesi Türk siyasal tarihini iyi anlamak açısından da önemli bir gerekliliktir. ’’ dedi.
VAR GÜCÜMÜZLE PARTİMİZ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
Sosyal, siyasal ve ekonomik anlamda Cumhuriyet tarihi boyunca hiç bir partinin yapmadığı hizmetleri AK Parti’nin yaptığını dile getiren Kumbaracı; ’’AK Parti’nin yapmış olduğu hizmetlerin ne denli önemli olduğunu idrak etmek için, Türkiye’nin yakın geçmişine bakmakta fayda vardır. Bugün gecelik faizler yüzünden esnaflar kepenk indirmiyorsa, bugün öğrenciler kredi ve harçlar konusunda mağdur edilmiyorsa, bugün hastalar tedavi ücretlerini ödeyemedikleri için hastanelerde rehin tutulmuyorsa, yatırımcılarımız yurt içi ve yurt dışında en güzel yatırımları yapabiliyorsa, girişimcilerimiz faiz lobilerine takılmıyorsa, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek bir çok somut adım atılıyorsa, kadınlarımız siyaset sahnesinde en hakkettiği şekilde yer bulabiliyorsa tüm bunların başlıca mimarı AK Parti’mizdir. Buradan sayamayacağımız yüzlerce, binlerce hizmet Halka ve Hakka düsturu ile yapılmışsa işte bunun da mimarı AK Parti’mizdir. İşte bu nedenle 2015 Genel Seçimleri için var gücümüzle çalışacak, Manisa’da çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. ’’ dedi.