Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Adnan menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a ‘Hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu. Her iki kurumun yetkililerinin yoğunluğu nedeniyle gecikmeli olarak gerçekleştirilen ziyaret bereketli geçerken, üniversite ve Aydın Esnaf Odaları Birliği ortak çalışma kararı aldı.
AYESOB Yönetim Kurulu ve Genel Sekreteri ile birlikte ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer’in de bulunduğu ziyarette görüşen iki kurumun yetkilileri Aydın’ın gelişip kalkınması için ortak çalışma kararı aldılar.
Bir ülkenin veya şehrin gelişmesi için bilimle sanatın mutlaka birleştirilmesi gerektiğini ve sanata dönüşmeyen bilginin, bilgisiz yapılmaya çalışılan sanatın sonuca ulaşmasının mümkün olmadığını belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Gök kubbenin altındaki en güzel yer yüzüne sahip olan Aydın ilinin gelişmesi için üniversitemizle iş birliği içerisinde olmamız gerekiyor. Bugün Aydın esnafının en büyük sıkıntısı kalifiye eleman sıkıntısıdır. Bunun yanında özellikle meslek yüksek okullarındaki öğrencilerimizin ilgili oldukları branşlarda kendilerini daha iyi yetiştirip pratik yapabilmeleri için Aydın esnafının tüm imkanlarını seferber etmeye hazırız. Hatta bu yönde beklentimiz de var. Öğrencilerimiz öğrendikleri bilginin sadece teorikte kalmaması ve bizzat uygulayarak yetişmeleri ve bir çok zanaatın gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için buna ihtiyacımız var” diyerek Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin Aydın esnafı ile iş birliği yaparak kendilerini geliştirmelerini istedi.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Selahittin Çetindoğan’ın önerisine sıcak baktığını ve bunu bizzat kendilerinin de istediğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ziyaretlerinden dolayı AYESOB yönetimine teşekkür etti.