Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Yavca köyünde aşırı yağıştan dolayı yaklaşık 50 araç mahsur kaldı. Belediye ekiplerinin yol açma çalışması sürerken, vatandaşlar Akut’tan yardım talep etti.
Tüm Türkiye’yi etkisi alan soğuk hava, yağmur ve kar yağışları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Mersin’in yukarı köylerinde karın etkisiyle birçok yol ulaşıma kapanırken, belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.
Bugünde Arslanköy’den Mersin’e dönmeye çalışan yaklaşık 50 araç, Yavca Köyü sınırlarında mahsur kaldı. Çocukların, yaşlıların bulunduğu insanlar araçlarında beklerken, belediye ekiplerinin yoğun çalışması sürüyor. Belediye ekipleri bir yandan yol açma çalışması yaparken, bir yandan da tuzlama çalışması yapıyor. Ancak halen yoğun bir şekilde kar yağışının sürdüğü bölgede belediye ekipleri yolu açmakta zorlanırken, vatandaşlar kurtarılmak için Akut’tan yardım talep etti.
Yaklaşık 3 saattir çok az ilerleyebilen vatandaşları kurtarmak için belediye ekiplerinin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.