Yunusemre Belediyesinin başlattığı ‘Sütte Soğuk Zincir’ projesi kapsamında Yağcılar Mahallesinde hayata geçen Süt Toplama Merkezi’nde incelemelerde bulunan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, “Kırsal kalkınmaya çok önem veren bir belediye olarak, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı kalkındırma adına yaptığımız çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor.” dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal ve Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Yunusemre Belediyesinin ‘Sütte Soğuk Zincir’ Projesi kapsamında Yağcılar Mahallesinde kurulan süt toplama merkezinde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Başkan Çerçi’ye Yunusemre Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban ve Emlak İstimlak Müdürü Mustafa Dandin de eşlik etti.
“SÜTTE SOĞUK ZİNCİR” PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
Süt toplama merkezindeki incelemeleri sırasında bir açıklama yapan Başkan Çerçi, “Yunusemre Belediyesi olarak Kaymakamlık ile beraber yaptığımız proje kapsamında kırsal kalkınmaya çok büyük destek veriyoruz. Özellikle Yuntdağı bölgesinde hayvancılığın geliştirilmesi hayvan türünün ıslah edilmesi özellikle buralarda keçi, koyun ve büyükbaş hayvancılığın desteklenmesi konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Hayvancılık yapan vatandaşlarımıza, keçi ve koyun sütü gibi ürünlerinin toplanması ve soğuk zincir içerisine alınarak pazarlanması hususunda Yunusemre Belediyesi olarak önemli destekler verdik. Yeni Yağcılar Kırsal Kalkınma Kooperatifimize önemli destekler verdik. Bu gördüğünüz mekanı ve içerisindekileri biz Yunusemre Belediyesi olarak sağladık. ’Sütte Soğuk Zincir’ projemizi başka köylerimizde de yaygınlaştırıyoruz. Yunusemre Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Muhtarlıklar Müdürlüğümüzü de buraya taşıdık. Kooperatifimize de kendi binamız içerisinde bir yer tahsis ettik. İnşallah Yuntdağlıların da bu bölgede hayvancılık ile ilgili ve onlarla ilgili üretim konusunda önemli neticeler alacağız. Bu sene bir ilk oldu. Gördüğümüz kadarıyla süt fiyatları buralarda yüzde 30, yüzde 40 yükselmiştir. Büyük tüccarlar, büyük süt tüketen firmalar gelip buralardan soğuk zincir içerisinde sütlerini alıp götürüyorlar. Süt toplama merkezlerimizi yaygınlaştıracağız. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı kalkındırma adına yaptığımız meyvecilik, Antep fıstığı ve diğer alanlardaki çalışmalarımızda aralıksız olarak devam ediyor. Kaymakamlığımız ve ona bağlı birimlerin burada önemli desteği var. İnşallah buraları kalkındıracağız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
KAYMAKAM TOPAL’DAN BELEDİYEYE TEŞEKKÜR
Kaymakam Topal ise yaptığı kısa açıklamasında, “Yağcılar başta olmak üzere bundan sonra diğer mahallelerimizde hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın bu fiziki alt yapılarının iyileştirilmesi noktasında ne gerekiyorsa hepsi yapılacak. Ben Yunusemre Belediyesini buradaki güzel çalışmaları için tebrik ve teşekkür ediyorum. Bir program dahilindeki üreticilerimizin havyacılık ile uğraşan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçları fiziki alt yapılarının iyileştirilmesi noktasında hepsini kısa sürede tamamlayacağız.” diye konuştu.
ZARAR GÖREN ÜZÜM BAĞLARINI DA İNCELEDİLER
Süt Toplama Merkezi’deki incelemelerinin ardından bir süre mahalle sakinleri ise sohbet eden Başkan Çerçi ve Kaymakam Topal, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürü Ramiz Çoban ve Emlak İstimlak Müdürü Mustafa Dandin ile birlikte aşırı soğuklardan zarar gören üzüm bağlarında da incelemelerde bulundu.