Ders Kitapları Değerlendirme Çalıştayı, Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda başladı.
2 gün sürecek çalıştaya, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın il Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Kuşadası ilçe Milli Eğitim Müdürü ile Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Dairesi yetkilileri ve öğretmenler katıldı. Çalıştay nedeniyle
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı İzleme ve Değerlendirme Dairesi tarafından yapılan açıklamada, “Teknolojik gelişmeler tarafından yönlendirilen, sınırlar arası ekonomik, politik ve sosyokültürel ilişkilerin kurulması ve devam ettirilmesinde coğrafi meselelerin daha az önemli olduğu bir dünyada yaşamaktayız” denildi.
Eğitimin temel unsur, teknolojinin ise eğitimin kalitesine bağlı olarak gelişen anahtar bir unsur olarak belirleyici rol oynadığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Süreç içinde oluşan bu yeni dünyada zamanın ruhunu yakalamak, modern dünyada hedeflenen yerde bulunabilmek ve teknolojik gelişimi yakalayabilmek için yeni eğitim yaklaşımları, ulusal eğitim programlarının sürekli modernizasyonu ve müfredat içeriğinin yenileştirme çalışmaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılmaktadır. Avrupa Birliği ile bütünleşmiş bir refah toplumu yaratmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı da kendi üzerine düşen reformları yapıyor. Bu reform çalışmaları kapsamında öğretim programları yenilenmiş ve yenilenen öğretim programlarına bağlı olarak da ders kitaplarının yenileme dönemine girilmiştir. Yeni programının içeriği doğrultusunda, yeni bir anlayış ile tasarlanmış ve bu anlayışa uygun olarak üretilmiş ders kitapları okullarımızda kullanılmaya başlanmıştır”