Hikmet SEPET / KULA (Manisa), () - MANİSA'nın Kula İlçesi'nde, bayramın ikinci günü yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpmasıyla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen ilkokul öğrencisi 8 yaşındaki Mertcan Karagöz'ün ailesi tarafından bağışlanan organları nakil bekleyen 4 hasta için umut oldu.
Kula Zafer İlkokulu 2'inci sınıf öğrencisi Mertcan Karagöz, Kurban Bayramı'nın ikinci günü olan 25 Eylül'de annesi Emine Karagöz ile yakınlarını ziyarete gittikleri Sandal Mahallesi'nden Kula'daki evlerine dönmek üzere yola çıktı. İzmir- Ankara Karayolu Sandal Mevkisi'ne geldiklerinde yolun karşısına geçmek isteyen Mertcan Karagöz'e annesinin gözü önünde Bayram Karagöz (50) yönetimindeki 35 AL 9006 plakalı otomobil çarptı. Ağır yaralanan çocuk, Kula Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Karagöz, buradaki ilk müdahalenin ardından İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların müdahalelerine rağmen Mertcan  Karagöz'ün dün öğleden sonra beyin ölümü gerçekleşti.
Doktorların durumu bildirdiği ailesi, iki çocuklarından biri olan Mertcan'ın organlarını bağışladı. Karagöz'ün kalp, karaciğer ve böbrekleri organ bekleyen uygun hastalara nakledilmek üzere ameliyatla alındı. Karagöz'ün cenazesinin bugün öğle vakti, memleketleri olan Manisa'nın Selendi ilçesi Pınarlar Mahallesi'nde toprağa verileceği belirtildi.
AYNI SOYADI TESADÜF
İzmir'de yaşayan ve eşiyle birlikte yıllar sonra memleketleri Selendi'ye giderken, yola fırladığı belirtilen Mertcan'a çarparak ölümüne neden olan ve kazanın ardından polis tarafından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Bayram Karagöz, ifadesinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Otomobil sürücüsü Karagöz'ün aynı soyadını taşımalarına rağmen ölen Mertcan Karagöz ile herhangi bir akrabalığının bulunmadığı öğrenildi.
FOTOĞRAFLI