Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İspanya’nın Bilbao kentinde yapılan ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) tarafından organize edilen "Birinci Kültür Zirvesinde" Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek hayata geçirilen Kültürel Dönüşüm ve Özel İnsanlar Eğitim Merkezi çalışmalarını anlattı.
Pek çok dünya ülkesinden yerel yöneticiler ve akademisyenlerin katıldığı zirvede, Kapadokya Bölgesinin tarihi ve kültürel birikimlerini ele alan değerleri konuklara aktaran Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’un sunumu ilgiyle izlendi.
Ünver’in sosyal belediyecilik modeli kapsamında uygulamaya koyduğu Kültürel Dönüşüm ve Özel İnsanlar Eğitim Merkezi projesi de, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) ve Gündem 21 tarafından iyi örnek uygulamalar arasına seçildi.
Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünya genelindeki yerel yönetimlerin tek çatı altında toplandığı böyle bir büyük organizasyon içerisinde Nevşehir Belediyesi tarafından uygulamaya geçirilen projelere karşı gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldığını belirtti.