Doğu Karadeniz’in buluşma noktası Forum Trabzon, yıldızını perakende sektöründe parlatmak isteyen gençler için kolları sıvadı.

Trabzon Ortahisar Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’yle ortaklaşa hazırlanan Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında, Pazarlama ve Perakende bölümü öğrencilerine sektör profesyonelleriyle dirsek dirseğe çalışma imkanı sunuluyor.

Kariyerlerini perakende sektörü üzerine kuracak olan Pazarlama ve Perakende bölümü öğrencilerine yönelik bir dizi olanak sunan proje, sektör ihtiyaçlarını gidermenin yanı sıra bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlilikleri de kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlıyor. Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında gençlere sektör içindeki firmaları yerinde ziyaret olanağı ve firma yöneticileri ve temsilcilerinin deneyimlerinden faydalanma fırsatları sunuluyor.

Perakendenin Yıldızları projesi kapsamında ilk olarak Forum Trabzon’da bulunan ulusal ve uluslararası markaların mağaza yöneticilerinin, ulusal marka bayiliği olan yatırımcıların ve Forum Trabzon yönetim ekibinin katılımıyla okul ziyareti ve bir bilgilendirme konferansı gerçekleştirildi. Projeye katılan markaların mağazalarını ziyaret eden öğrenciler, mağazaların güne başlangıç hazırlıklarını izledi ve konuya ilişkin sorularını işin sahiplerine yöneltti. Öğrenciler, çeşitli markaların mağaza açılış hazırlıklarına katılarak gerçek satış deneyimi de yaşama imkanı buldu.