Çok değil iki ay kadar önce İngiltere'de uyuşturucu satıcılarının polise yakalanmamak adına yeni nesil telefonları kullanmak yerine Nokia'nın eski telefonlarını tercih ettiği ortaya çıkmış ve en popüler modelin de Nokia 8210 olduğu kaydedilmişti.

Bugün gelinen noktada ise olayın sadece İngiltere'yle sınırlı olmadığı ve Kanada başta olmak üzere birçok ülkede uyuşturucu satıcılarının aynı yolda hareket ettiği dikkat çekiyor. 1999 yılında üretilen ve o günlerin gözdesi olan Nokia 8210'da GPS bulunmuyor. GPS'in bulunmuyor olması da güvenlik güçlerinin telefon sahiplerinin bulunduğu konumu yakalayaması anlamına geliyor.

WiFi ve Bluetooth gibi artık her telefonda yer alan teknolojileri de bünyesinde barındırmayan Nokia 8210'la ilgili konuşan bir telefon satıcısı, ikinci elde Nokia 8210'un kapış kapış sattığını ve son günlerde cihazın popülerleşmesine anlam veremediğini belirtti.


NOKIA 8210'UN ÖZELLİKLERİ
Uzun uzadıya özellikleri yok; ancak 150 saatlik bir batarya ömrü var ki bugünün telefonları dahi bunu başaramıyor. Kızılötesi teknolojisini kullanan telefonda kişi rehberi ve dosya işleyişleri yavaş da olsa diğer cihazlara transfer edilebiliyor.

Hürriyet