Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeynel Balkız, Turgutlu’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde yoğun ilgi gördü.
Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden MHP Manisa 2. Sıra Milletvekili Adayı Zeynel Balkız, Turgutlu’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Zeynel Balkız, ilk olarak partisinin ilçe teşkilatına ziyarette bulundu. Ardından ilçe esnafını gezen Balkız, burada vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı.
Esnaf ve vatandaşların istek ve sıkıntılarını tek tek dinleyen Balkız, siyasetin kendini yenilemesi gerektiğini bunun da çözümünün MHP kadrolarında olduğunu ifade etti. Yargıya güvenin kalmadığını ve adaletin siyasetin emrine verildiği bir yerde toplumun idare edilemeyeceğini savunan Balkız, “Geldiğimiz noktada bir yargıç veya bir savcı sadece hükümetin hoşuna giden kararları veriyorsa uygulanıyor. Hükümetin siyasetine uygun değilse o kararlar mahkeme kararı bile, yine yargıçlar tarafından yerine getirilmiyor. Türkiye’de herkesin sığınabileceği, başı sıkıştığında başvurabileceği yargıçlar, verdikleri kararlardan dolayı tutuklanıyor. Bırakın haklarında dava açmayı, açığa alınmayı sanki cani gibi tutuklanıyorlar. Ve artık bir baskı rejimi de oluştu" dedi.
"TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLMİYOR"
İktidarın verdiği taahhütleri yerine getirmediğini ve taahhütlerin yerine getirilememesinin sebebini de uydurdukları bir senaryo olarak paralel yapıya bağladıklarını öne süren Balkız, şöyle devam etti: "Seçimlere bir ay kala maalesef iş adamlarının derneklerini basılıyor. Eğitim gönüllülerinin dernekleri, teşkilatları basılıyor. Hiçbir suç unsuru rastlanılmamasına rağmen. Günlük karar defterleri gibi birtakım dernek defterleri suç aletiymiş gibi götürülüyor.Arkadaşlar işte bu zulme sessiz kalmamak ve geçmişteki merkez sağın gücünü yeniden ülke menfaatlerinin bu ülkenin geleceği için kullanmak adına biz Türkiye’nin gelecekteki önder partisi Milliyetçi Hareket Partisi’nde politika yapmaya karar verdik. Bu parti merkez sağın bir temsilcisi olarak sizlerin temsilcisi olarak sizi temsil edebilecek bize de seçilebilecek önemli bir sırada yer verdiler. Bu partinin yöneticilerinin bize olduğu kadar sizlere de verdiği değerin bir göstergesidir. Onun için bizim bugün söyleyeceğimiz şey zulme dur demek, zulmü alkışlamamaktır. Zalimi indirmektir. 7 haziran gibi bir fırsatta bu iktidar değişikliğini yapmak için var gücümüzle, MHP içerisinde çalışacağız.”
BAŞKANLIK SİSTEMİNİ ELEŞTİRDİ
Başkanlık sistemini de eleştiren Balkız, "Başkanlık sisteminin arkasından Türkiye’ye gelecek olan şey federasyondur. Bunun hiç lamı cimi yok. Artık Sevr planın uygulanması bu iktidar vasıtası ile yapılmaktadır. Ve bugünki büyükşehir politikaları dahi bunun bir hamlesi olarak görülüyor. Eskiden her belediye küçük belediye, büyük belediye kendi işini görüyordu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin giderek güçlendiğini ve bu seçimde birinci parti olma ihtimali gördükleri için şu anda hem hükümet hem Cumhurbaşkanı, sanki çözüm sürecine biraz mesafeli gibi duruyorlar. Ama yalanlarını BDP söylüyor, Sırrı Süreyya Önder söylüyor” diye konuştu.
SELÇUK ÖZDAĞ’A YÜKLENDİ
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamaları da gazetelerde okuduğunu belirten Balkız, sözlerini şöyle noktaladı: “Selçuk Özdağ kan akıtmış geçmişte, kendi ülkücüğünün daha değerli olduğundan bahsederek böyle vakit geçiriyor. Öbürküler beşibirlik gibi bir arabaya binip bir yerde topluca açıklama yapıp halkın içine çıkamadan, bir arabada ana caddelerde dolaşarak seçim kampanyası uyguluyor. Ama buradan Menemen’e kadar olan bölgede vatandaşın canı yanmış. Don tehlikesi ile varlıklarının yüzde seksenini doksanını kaybetmişler. Bununla ilgili bir açıklama yok, tek bir çare yok. Üretmiyorlar, bugün yine baktım ’ne demişler acaba’ diye. Biz bunları söylemiştik. Spil Dağı’ndaki teleferikten bahsediyor yine. Selçuk Özdağ belediye teleferiği yapmamış diyor. Selçuk Özdağ, hani köyümüzde bir laf var ya, hani köy yanar başkası ne yapar, onun gibi köy yanar başkası da saçını tarar.”