Merkeze bağlı Çatbaşı, Güzeltepe ve Suvaran köy sınırları içerisinde bir vatandaşın kendi tarlasının etrafına kanal kazarak korumaya çalışması, hayvanların telef olmasına neden oluyordu. Daha önce açılan kanalın bataklığa dönüşmesi hayvan sahiplerinin adeta korkulu rüyası oldu. Hayvan sürüsü su içmek için her gün kanalın bulunduğu alandan geçiyor. Sürü geçişi esnasında hayvanlar bataklığa saplanarak telef olma tehlikesi geçiriyor.
Bataklığa düşen hayvanları kurtarmak için köy halkı traktör ve halatlarla adeta seferber oldular. Güçlükle hayvanlarını kurtaran vatandaşlar, rahat bir nefes aldılar.

Hayvanlarının defalarca kanala düştüğünü ve sürekli telef olmaktan kurtardıklarını belirten Güzeltepe Köy Muhtarı Kerem Sönmez, çok ciddi bir sorun ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Tek isteklerinin açılan kanalın eski haline getirilmesi ve hayvanlarının rahatlıkla su içmesini istediklerini ifade eden Sönmez, “Eskiden bütün hayvanlarımız burada su içiyordu. Şimdi bu kanalı dolduramazsak kesinlikle bu hayvan burada su içemez. Devlet şu anda bize bir çare bulsun, şu anda hangi kurum bu kanalı açmışsa tekrar kapatmasını istiyoruz” dedi.

Yetkililere seslenerek kanalın kapatılmasını istediklerini ve mağdur olduklarını kaydeden Sönmez, “Bizim yetkililerden ricamız budur, bu alanı tekrar eski haline getirsinler. Eski haline getirilemezse hayvanlar burada su içemez. Çünkü her sene burada en az 10 tane hayvanımız telef oluyor. İnsan da girse çıkamaz. Ben devletten şunu istiyorum, bu kanalı eski haline getirsin, hayvanlarımız tekrar burada su içsin. Bizim başka çaremiz yoktur. Hayvan ya su içemez, su içerse de bu dereden geçiyor. Başka bir yol yoktur. Bu dereyi tekrar eski haline getirmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
Her zaman bu manzara ile karşılaştıklarını vurgulayan hayvan sahibi Kerem Sönmez ise, “400 dönümlük bir kanal açmışlar. Her sene bizim hayvanlarımız geliyor burada batıyor. En az biz 50 kişi toplanıp geliyoruz ve bu hayvanları çıkarıyoruz. Her sene her sene biz belki günde 10 tane hayvanı çıkarıyoruz bu çamurdan. Şimdi bunun çaresi ne ise devlet buna bir müdahale etsin” şeklinde konuştu.