Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Aybastı Kültür Sarayının 18 ay içerisinde tamamlanacağını müjdeleyen Başkan Yılmaz, devam eden ve planlanan projelerle ilgili de bilgiler verdi. Toplantıya katılan ilçe heyeti, Aybastı’ya yapılan yatırımlarla ilgili Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2017 ve 2018 yılında Aybastı ilçesinde yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Enver Yılmaz, sivil toplum kuruluşu ve mahalle muhtarlarının istek ve önerilerini ise tek tek not aldı. Konuşmasına "Biz ortak akla ve istişareye büyük önem veriyoruz. Bu yüzden de her hafta farklı ilçelerden gelen heyetlerle bir araya gelip, sorunları ve çözüm önerilerini konuşuyoruz" diyerek başlayan Başkan Yılmaz, "Tek yumruk olduğumuzda başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da güzel Aybastı’mıza el ele gönül gönüle hep birlikte önemli eserler kazandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Aybastı 54 kilometre asfalt yola kavuştu

Bu yıl asfalt çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Enver Yılmaz, "Aybastı ilçemize 8 milyon 400 bin TL’lik su ve 19 milyon TL’lik yol yatırımı yaptık. Toplam 54 km kilometre mahalle yolunu asfaltla buluşturduk. Pelitözü Aybastı arasındaki 9 kilometrelik yolun sıcak asfaltını bitirdik ve halkımızın hizmetine sunduk. Alankent Aybastı arasındaki yolumuzun da bir bölümünde sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamladık. OSKİ’ye bağlı ekiplerimizin çalışmaları vardı, onlar da tamamlandı ve sıcak asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Toygar Mahalle yolu, Alacalar Mahallesi, Uzundere Mahalle yolu ve Çakırlı Mahallesi (Düzağıl -Körek mevkii) yolu asfaltla buluştu. Yine Esenli Mahallesi ( Muratyeri mevkii ) ve Karamanlı Mahallesi’nin (Gölköy -okul bağlantı yolu) asfaltlarını tamamladık. Alankent-Aybastı arasındaki çalışmalarımız biter bitmez, 5 kilometrelik Aybastı-Beşdam-Alankent yolu, 6.3 kilometrelik Aybastı-Fatih-Armutlu yolu ve Çakırlı-Balık Çiftliği yolunu da sıcak asfalta kavuşturuyoruz. 2018 yılı içerisinde, sıcak asfalt çalışmalarımıza Kayabaşı-Düzyayla ve Zaferimilli-Uzundere yolunda ağırlık vereceğiz. Kutlular ve Sarıyar Mahallesi arasındaki yolda iyileştirme, bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Aybastı ilçemizde beton yol çalışmaları için hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz ve birçok mahallemizde beton yol çalışması yapacağız" şeklinde konuştu.

Aybastı Kültür Merkezi 18 ayda tamamlanacak

8.5 milyon TL maliyetinde 6 kattan oluşan kültür merkezi inşaatının devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, "Aybastı’ya söz verdiğimiz gibi kültür merkezi takvimimizde her hangi bir sıkıntı yok. Söz verdiğimiz gibi ihalenin sözleşmemizdeki 18 ay içerisinde tamamlanarak teslim edilmesine yönelik şartnameye uyuyoruz. Aybastılı hemşehrilerimiz müsterih olsun, ilçemize yakışır bir kültür merkezi inşa ederek halkımızın hizmetine sunacağız" dedi.

Mahallelere dev yatırım

İl genelinde mahallelerdeki eksikliklerinin belirlendiğini ve bu çerçevede Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde gereken çalışmaların yapılacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, "Altyapı, üstyapı, kanalizasyon ve sulama göletleri noktasında gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Bugüne kadar Büyükşehir olarak, Aybastı ilçemiz için yola 33 milyon TL ve suya 8 milyon 400 bin TL harcandı. Bu rakam kültür sarayıyla beraber 50 milyon TL’yi buldu. Belli program dahilinde bu çalışmalarımızı birer birer tamamlayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın kendilerine de zaman ayırmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, taleplerini dinleyen Başkan Yılmaz’a teşekkür etti. Daha önce köylerine yapılan hizmetlerin de vatandaşlar tarafından olumlu karşılandığını ifade eden mahalle muhtarları, eksikliklerin tamamlanması konusunda istekte bulundu.