Irak Türkleri ve Yardımlaşma Derneği, geçtiğimiz yıl tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden dernek kurucularından İzzettin Kerkük için anma töreni düzenledi.
Irak Türkleri ve Yardımlaşma Derneği, Fatih Halıcılar Caddesi üzerinde bulunan dernek binasında, hayatının büyük bölümünü Irak Türkmenlerinin sesini duyurmak için harcayan ve tedavi gördüğü hastanede 3 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybeden İzzettin Kerkük için anma töreni düzenledi. Tören, bir dakikalık saygı duruşu ve yapılan duaların ardından başladı.
Kerkük’ün arkadaşlarından Suphi Saatçi tarafından İzzettin Kerkük’ün hayatını anlatan kısa bir slayt sunumu yapıldı. Irak Türkmenlerinin önde gelen isimlerinden olan İzzettin Kerkük anısına düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir slayt sunumu yapan Kerkük’ün arkadaşlarından Suphi Saatçi, İzzetin Kerkük’ü şu sözlerle anlattı:
“Her zaman hizmetiyle ve kalemiyle, nefesiyle, canıyla, parasıyla Kerkük davasına büyük emek veren, birçok konuda öncü olan çok değerli büyüğümüz, ağabeyimiz İzzettin Kerkük’ün anısına toplanmış bulunuyoruz.”
Türk Ocağı Başkanı Dr. Cezmi Bayram ise yaptığı konuşmada gençlere seslenmek istediğini belirterek “Bir kere hepinizin bir meselesi olsun. Yani başka bir mesele aramaya gerek yok. Ama görüyoruz ki meselesi olan insanlar hem ayaktayken hem de bu dünyayı terk ettikten sonra yaşamaya devam ediyorlar. Eğer siz de yaşamak istiyorsanız, yani kıyamete kadar pırıl pırıl meseleniz olsun, onu takip edin. Burada ölçü belki diyebilirsiniz İzzettin Kerkük, şu eserleri ortaya koydu, Nefi Demirci şunları ortaya koydu, ben ne yapabilirim? Veya hızınızı kesebilirsiniz kendi kendinize. Böyle demek doğru değil. Ne yapabiliyorsanız onu yapın” dedi.
Anma programı, konukların yaptığı konuşmaların ardından sona erdi.